Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za vaše dobro

7 stvari koje baš nikada ne smijete baciti u WC školjku

WC školjka
Foto: Thinkstock
02.03.2017.
u 07:27

Koliko ste puta bacili u toalet vlažnu maramicu ili kosu s češlja?

Iako je katkada najlakše smeće baciti u toalet, postoje neke stvari koje jednostavno ne smijete nikada bacati u WC školjku.

– WC školjka nije kanta za smeće. Jedino što u njoj smije završiti jesu mokraća, stolica i toaletni papir. Sve drugo je višak – upozorio je Steven J. Hausman, član washingtonske sanitarne komisije. Zbog toga je dobro imati u kupaonici uvijek malu kantu za smeće jer se mnogi u nedostatku kante odlučuju na toalet. 

Stoga, prije nego što krenete bacati sve u WC, sjetite se ovog popisa stvari koje u toaletu nikako ne smiju završiti. 

1. Pamuk
To se odnosi na tampone, uloške, pa čak i štapiće za uši. Pamuk se lako hvata za sve i često dovodi do začepljenja jer nije razgradiv.

2. Vlažne maramice
Ne bacajte u toalet čak ni one stvari koje su ''predviđene'' za bacanje u WC školjku. Maramice se ne mogu rastopiti, a jednom kada vam uđu u cijevi, od začepljenja vas neće spasiti nitko.

3. Kosa
Idući put kada čistite četku, dlake bacite u smeće. Jednako kao što vam začepljuje tuš-kabinu ili kadu, kosa može začepiti i odvod za WC.

4. Kondomi
Ni njima nije mjesto u WC školjci iako su napravljeni od biorazgradivog materijala. Bacite ih u smeće.

5. Pijesak za mačke
Iako je najlakše baciti ga u WC školjku, nemojte to raditi. I on stvara začepljenja zbog kojih ćete imati mnogo većih problema.

6. Stari lijekovi
Lijekova kojima je prošao rok trajanja riješite se na siguran način, ali ne bacanjem u toalet. Oni vam neće začepiti cijevi, no njihov sastav može naštetiti vodi kojom se opskrbljujete.

7. Masnoće i ulja
Bilo da je riječ o masnoći nakon kuhanja ili bilo kojoj drugoj, držite ih podalje od toaleta. Masnoća se zadržava na cijevima i radi istu stvar kao i kolesterol krvnim žilama. 

>> Tipkate po mobitelu dok ste na WC-u? Evo zašto to pod hitno trebate prestati raditi

Ključne riječi

Komentara 11

SN
snajpa
14:54 02.03.2017.

a petarde?

Avatar megatronman
megatronman
17:20 02.03.2017.

Opušci (filter)

OM
omar
20:14 02.03.2017.

A ovrhe od Hanžekovića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije