Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

5 neobičnih situacija u kojima će vam pomoći Cola... Evo koje su....

Pranje kose Coca colom
Foto: screenshot/youtube
31.01.2017.
u 14:49

Ako vam boja na kosi nije ispala onakvom kako ste priželjkivali pa smišljate način kako biste je "isprali", Coca Cola može pomoći.

Coca Cola, mnogima omiljeno piće, nerijetko se upotrebljava i u druge svrhe osim utaživanja žeđi. 

1. Za suhu kosu

Ortofosforna kiselina, koju ovo piće sadrži, čini kosu sjajnom, mekom i lagano valovitom. Niska PH vrijednost ovog napitka umirujuće djeluje na kosu i tjeme osoba sa suhom i lomljivom kosom. Ako imate valovitu ili kovrčavu kosu, uronite kosu u Colu i ostavite da djeluje 5-10 minuta. Nakon toga kosu operite. Kovrče će biti sjajnije i podatnije. Glumica i model Suki Waterhouse otkrila je da se povremeno služi ovim trikom.

2. Uklanja žvakaću gumu iz kose

Ako ste ikada imali neugodnu situaciju da vam se žvakača guma zalijepila u kosu, postoji rješenje. Umjesto da pramen kose odrežete, uronite ga ili natopite Coca Colom i ostavite je da napravi svoje. Možda će biti potrebno dulje vrijeme da ostatke žvakaće uklonite s vlasi, ali svakako je bolje rješenje nego šišanje. 

3. Skidanje boje s kose

Ako vam boja na kosi nije ispala onakvom kako ste priželjkivali pa smišljate način kako biste je isprali, Coca Cola može pomoći. Limunska kiselina nagrist će boju te je čak možete i skinuti. 

4. Štiti od insekata

Indijski farmeri među svoje nasade stavljaju posude s Coca Colom. Šećerni sirup iz napitka privlači insekte koji će se zadržati na tekućini, a ne na biljkama.

5.  Protiv svrbeža i bolova

Svrbež i iritaciju prouzročenu ubodom insekta znatno ćete reducirati ako na to mjesto stavite gazu natopljenu Coca Colom. Isti trik će poslužiti i ako vas opeče meduza. 

>>Nećete vjerovati za što sve možete koristiti mlijeko! Ovo vrijedi znati...

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
21:24 31.01.2017.

6. Ako ju pomiješate s litrom whiskeya i popijete, imat ćete vesele misli i lelujav hod...

MK
mkikovi
22:35 31.01.2017.

Dakle sa Koka kolom možete raditi šta hoćete, ali je nemojte piti.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:57 01.02.2017.

jel se smije piti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije