Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobično, ali korisno

Nećete vjerovati za što sve možete koristiti mlijeko! Ovo vrijedi znati...

Mlijeko
Foto: Shutterstock
20.01.2017.
u 11:17

Enzimi iz mlijeka spriječit će oticanje i ublažiti svrbež nakon uboda insekta.

Mlijeko najčešće koristimo kao namirnicu, odnosno napitak, ali postoji nekoliko načina da upotrijebite mlijeko i u druge korisne svrhe...

Mlijeko ima bogatu i kremastu bazu, prirodni je ovlaživač i može se koristiti na razne načine.

Sadrži hranjive tvrai koje čine našu kožu glatkom i zdravom. Znala je to i Kleopatra koja je punila bazene i kade toplom vodom i mlijekom, nerijetko i magarećem u kojem je najviše uživala. Kiseline u mlijeku, posebno mliječne, uništavaju mrtve stanice kože i ostavljaju kožu mekanom i glatkom, a vitamini A i E daju odmoran izgled licu.

No, ne morate se u mlijeku kupati poput egipatske kraljice. Možete pokoji put lice očistiti mlijekom ili kratko držati obloge. 

Osim toga, ovo su još neke neobične primjene mlijeka koje je dobro znati...

Za čišćenje namještaja

Namještaj možete očistiti mlijekom, a njegova gusta baza može očistiti mrlje.

Za brijanje

Ako vam je nestalo pjene ili kreme za brijanje, a nemate vremena otići kupiti novu, poslužit će kao "prva pomoć" u ovakvoj situaciji i mlijeko u prahu. Napravite pastu s malo tople vode i nanesite na kožu.

Olakšava svrbež nakon uboda komaraca

Enzimi iz mlijeka spriječit će oticanje i ublažiti svrbež nakon uboda insekta. Pomiješajte mlijeko, vodu i malo soli i nanesite na mjesto uboda. Svrbež će se uskoro ublažiti, a crvenilo povući. 

Uklonit će mrlju od tinte

Pomiješajte sok od limuna i  mlijeko i odjeću s mrljom od tinte ili mrlju na sjedećoj garnituri natopite iostavite da odstoji cijeli dan. Mrlja će jednostavno nestati. 

Uklanjanje make up-a

Mlijeko je odličan prirodni izbor za uklanjanje make up-a s lica, a djelovat će i njegujuće te ostaviti kožu mekom i glatkom. 

>>Koristite aluminijsku foliju i pečete jaja? Evo što radite krivo

Komentara 3

AU
austrougarskigeneral
10:47 21.01.2017.

ja bez mlijeka i kave ne mogu ujutro i popodne

BO
Bongos
17:58 21.01.2017.

Ili da dopustimo teletu da pije mlijeko jer je za njega stvoreno? Znate da se tele odvaja od krave nakon 3 dana da bi ljudi pili mlijeko? Znate li da se krave neprestamo oplodjuju da bi imale mlijeko i da im se svako tele oduzme i da musko ide u tov da ga zakoljemo, a zensko na oplodnje jednu za drugom - da bi imale telad tj. mlijeko?

GI
Gips
13:56 23.01.2017.

Šta da radimo s mlijekom i limunom ako nemamo mrlje od tinte na kauču?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije