Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počast sopranistici

U zagrebačkom HNK-u biti će predstavljena monografija Marije Barbieri o omiljenoj sopranistici Ivanki Boljkovac

11.05.2022.
u 21:48

U četvrtak u 17,30 u foyeru HNK-a u Zagrebu biti će predstavljena monografija Marije Barbieri o omijenoj sopranistici i opernoj nacionalnoj prvakinji Ivanki Boljkovac koja je lani dobila i Nagradu hrvatskog glumišta za životno djelo

Omiljena sopranistica i nacionalna prvakinja Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Ivanka Boljkovac konačno je dobila monografiju. Predstavljanje te važne knjige o svestranoj kazališnoj umjetnici održati će se u foyeru kazališta u četvrtak, 12. svibnja u 17.30 sati.                                                                                              

Ivanka Boljkovac jedna je od naših najvećih sopranistica koja je svoju cjelokupnu karijeru u trajanju od četiri desetljeća provela u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu. Na toj je sceni debitirala u Verdijevom "Don Carlosu" kao Elizabeta, a na sceni HNK-a je otpjevala i uloge kao što su to Aida, Lisa, Santuzza, Leonora do Donna Anna, Desdemona, Elektra, Eva, Tosca... Ivanka je, ističu u HNK-u,  nosila operni repertoar briljirajući u svakom nastupu.    

                           

Uz to je i nastupala u brojnim kazalištima izvan Zagreba te je održala desetine humanitarnih nastupa i koncerata u zemlji i inozemstvu. Sa zagrebačkom Operom nastupala je i na gostovanjima u Moskvi i tadašnjem Petrogradu.    

Ivanka Boljkovac nastupala je i na brojnim koncertima izvodeći najzahtjevnija djela vokalno-instrumentalne literature poput Verdijevog Requiema, Beethovenove Misse solemnis ili pak Osme Mahlerove simfonije.        

 

Monografiju će predstaviti intendantica Dubravka Vrgoč, autorica Marija Barbieri, dirigent Mladen Tarbuk, operni kritičar i publicist Davor Schopf, glavni urednik monografije Zlatko Vidačković te Ivanka Boljkovac koja je lani dobila i Nagradu hrvatskog glumišta za životno djelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije