Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počast Ivanki Boljkovac i Ivici Kunčeviću

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije za Nagrade hrvatskog glumišta

14.11.2021.
u 12:01

HDDU će i ove godine nagraditi umjetnike u nizu kategorija, od dramske, radijske i televizijske umjetnosti do opere i baleta.

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije za Nagrade hrvatskog glumišta za 2021. godinu.

Tom prilikom objavljeni su i ovogodišnji dobitnici nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje, koju je za dramu dobio Ivica Kunčević, a za operu Ivanka Boljkovac. Redatelj Ivica Kunčević, stoji u priopćenju, pomaknuo je granice kazališne umjetnosti i hrvatske kulture općenito, a svojim iznimnim i svestranim umjetničkim opusom trajno promovira hrvatsko glumište i dramsku umjetnost u cjelini. Nagradu za operu sopranistica Ivanka Boljkovac zaslužila je pak nakon apsolutne dominacije opernom scenom tijekom čak četrdeset godina blistave karijere.

HDDU će i ove godine umjetnike nagraditi u nizu kategorija dramske, radijske i televizijske umjetnosti kao i opere i baleta. Među njima je i kategorija najbolje režije u kojoj su nominirani Krešimir Dolenčić, Ivan Plazibat i Dora Ruždjak Podolski, a u izboru za najbolju predstavu u cjelini natječu se “Matijaš Grabancijaš Dijak”, “Škrtac” i “Zagreb 2020”. Za nagradu u kategoriji najbolje glavne ženske uloge konkuriraju Blanka Bart Hajoš, Daria Lorenci Flatz i Nina Violić, dok su među muškarcima nominirani Frano Dijak, Hrvoje Kečkeš i Siniša Popović.

Dodjela nagrada održat će se 24. studenog u HNK u Zagrebu. 

Komentara 2

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
16:59 15.11.2021.

Konačno da se je netko sjetio i I.Boljkovac...njen smisao za pjevanje i humor na vlastiti račun odavno su je smjestili u legende uz bok Molnar-Talajić i Pospiš-Baldani te nezaboravnu Kunc...Bravo!!!

DU
Deleted user
13:41 15.11.2021.

Divna Ivanka Boljkovac. i kao osoba, žena i kao sopranistica. Zasluženo! Čestitke velike!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije