Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenje svečanosti 14. svibnja

Sve spremno za 23. festival glumca

Festival glumca
Foto: Branimir Bradarić
07.05.2016.
u 16:05

Kako je rečeno svečanost otvaranja biti će upriličena 14. svibnja u dvorani Mladost u Županji poslije čega će biti izvedena predstava „priče iz Vukovara“ koja je nastala po tekstovima Siniše Glavaševića i u izvedbi mladog glumca Pere Erenovića

Prema najavama s današnje konferencije za novinare ovogodišnji 23. Festival glumca Vukovarsko-srijemske županije biti će održan od 13. do 21. svibnja. Tijekom festivala, kojemu je domaćin Grad Županja, biti će izvedeno ukupno 18 predstava koje je odabrao festivalski izbornik Enes Kišević. Domaćin Festivala je poznati kazališni, televizijski i filmski glumac Ivo Gregurević. Predsjednik Festivalskog odbora Joško Ševo rekao je kako je izbor predstava odličan te poručio kako će učinit sve da se Festivalu glumca vrazi dijelom izgubljeni sjaj i prestiž.

Kako je rečeno svečanost otvaranja biti će upriličena 14. svibnja u dvorani Mladost u Županji poslije čega će biti izvedena predstava „priče iz Vukovara“ koja je nastala po tekstovima Siniše Glavaševića i u izvedbi mladog glumca Pere Erenovića. Dan ranije u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima bit će otvorena trijenalna izložba kazališnih plakata. 

Inače, osim u Županji, predstave će se igrati i u gradovima Vukovar, Vinkovci, Ilok i Otok. Najavljen i bogat popratni program u okviru kojega će se održati priredbe Dan domaćina, Glumci pjesnici, Glumačko sijelo kao i Mali noćni razgovori. Najboljima će biti dodijeljene i prigodne nagrade.

O nagradama će odlučivati Ocjenjivački sud u kojem se nalaze Lidija Helajz (Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka), Sanja Marin (Komedija iz Zagreba) i Draško Zadar (Kazalište Virovitica). Bit će dodijeljeno sedam nagrada i to nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini, četiri ravnopravne nagrade Fabijan Šovagović za najbolje glumce i glumice, nagrada Ivo Fici za najboljeg mladog glumca ili glumicu i nagrada Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade, rekla je tajnica Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) Marija Filipović.

Novost je da će se ove godine dodjeljivati i nagrada za najbolji kazališni plakat koja se dodjeljuje trijenalno. Odlukom Ocjenjivačkog suda u sastavu Zdravko Dvojković, Branka Hlevnjak i Dubravko Mataković najboljim je ocjenjena serija plakata Kazališta Gavella iz Zagreba koje je izradio Vanja Cuclić.

>> Revija "Kratki na brzinu" prvi put i u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije