Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aretha Franklin

Nakon 5 godina pregovora: Snimat će se biografski film o divi soula

Aretha Franklin
Foto: Vogue Screenshot
1/5
19.04.2016.
u 16:08

Biografski film govorit će o odrastanju i legendarnoj karijeri glazbenice, ali i o tamnoj strani nasilnog braka s Tedom Whiteom Jr

Kraljica soul glazbe Aretha Franklin u newyorškom hotelu Ritz-Carlton u četvrtak je proslavila 74. rođendan i najavila snimanje biografskog filma oko kojeg se pregovaralo posljednjih pet godina, kako javlja People.

Pečat odobrenja dala je zasad nepoznatoj mlađoj glumici. – Zadovoljna sam i sretna s odabirom, a i ona je spremna – kaže za žensku ulogu odabranu za film. Nagađa se da bi mogla biti riječ o glumici Jennifer Hudson, dok produkciju preuzima Scott Bernstein (Straight Outta Compton).

– Pripreme su pri kraju, složili smo se oko ključnih stvari. Dugo je sve trajalo, ali mislim da smo sada spremni – rekla je za snimanje filma, nad kojim  Aretha ima svu kreativnu kontrolu.

Biografski film govorit će o odrastanju i legendarnoj karijeri glazbenice, ali i o tamnoj strani nasilnog braka s Tedom Whiteom Jr. 

 

Osvrnula se i na vlastitu karijeru i pitanje kome će prepustiti svoju baklju dive, kaže da ne planira uskoro otići jer ovo je njezin poziv. – Jako sam dobro i gledat ćete me još neko vrijeme. Bit ću kao pjevač Perry Como, ležati na kauču, pjevajući s mikrofonom u ruci – kaže samouvjerena Aretha.

– Postoji malo ljudi koje će proučavati i stoljećima. Što god Aretha Franklin napravi, povijesno je – kazao je njezin prijatelj i legendarni glazbeni producent Clive Davis.

Na proslavi, rođendansku pjesmu otpjevao joj je Stevie Wonder, a kaže da je to bila kulminacija njezinih radova. 

– Umorna sam, ali i dalje uživam u svemu, u svakom rođendanskom daru. Svaki dan je dar – zaključila ja Aretha.

Američka glazbenica iz Memphisa osvojila je 18 Grammyja i prodala više od sedam milijuna albuma. 

.>> Poslušajte kako zvuči kad legendarna Aretha Franklin pjeva Adele

>> Aretha Franklin rasplakala američkog predsjednika izvedbom 'Natural Woman'

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:14 20.04.2016.

Da...pregovori su bili toliko dugi jer je trazila sve moguce nacine da se izbace razdoblja teske ovisnosti o drogama i alkoholu, ali i da se izbaci dio prije "slave" i hapsenja zbog prostitucije. S jedne strane to je razumljivo, no s druge strane svi koji poznaju nacin zivota americkih crnaca to znaju, i uopce se tome ne cude.

PE
peugeot
17:53 19.04.2016.

Aretha Franklin meni najdraza pjevacica. Kad ona pusti svoj glas, zidovi padaju mada su sagradjeni od betona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije