Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
film

Supetar Super Film Festival u zagrebačkom Dokukinu Croatia

fali more
13.07.2011.
u 16:16

Uz program nove europske dokumentarne produkcije, 14. srpnja u 21 sat na rasporedu je posebna projekcija kratkih dokumentaraca iz retrospektive hrvatskih filmova koje je za SSFF odabrao Đelo Hadžiselimović.

Izbor europskih dokumentaraca s upravo završenog 3. Supetar Super Film Festivala, koji se na otoku Braču održavao od 5. do 9. srpnja, ovog će vikenda, od 14. do 17. srpnja biti prikazani u zagrebačkom Dokukinu Croatia (Katančićeva 3). Uz program nove europske dokumentarne produkcije, 14. srpnja u 21 sat na rasporedu je posebna projekcija kratkih dokumentaraca iz retrospektive hrvatskih filmova koje je za SSFF odabrao Đelo Hadžiselimović.

Filmoljupci će u Dokukinu Croatia također imati priliku vidjeti i pobjednika 3.SSFF-a, zabavni film "Muškarci koji plivaju" Dylana Williamsa, nastalog u švedsko-britanskoj koprodukciji. Film na izuzetno zabavan način prati mušku reprezentaciju Švedske u sinkroniziranom plivanju, čiji je redatelj član, te njihovu pripremu za svjetsko prvenstvo.

Na programu su i češki dugometražni filmovi "Češkimir" Vita Klusáka i Filipa Remunde poznatih kao autora apsolutnog dokumentarnog hita prošlog desetljeća ‘'Češki san'’ te zanimljivi dokumentarac Linde Jablonske "Dobro došli u Sjevernu Koreju" o turističkoj posjeti redateljice toj zemlji te neočekivanim događajima koje je snimila.

Svoju hrvatsku kinopremijeru imat će i britanski "Moj otmičar" Marka Hendersona i Kate Horne, o ponovnom susretu s pripadnicima kolumbijske ljevičarske formacije, nakon što je upravo Henderson, godinu dana od oslobađanja, od jednog od njih dobio zahtjev za prijateljstvo na Facebooku.

Latvijski "Kako si, Rudolfe Ming?" Robertsa Rubīnsa, priča je o neobičnom dječaku iz malenog sela koji već godinama samostalno izrađuje horor-filmove, crtajući ih na komadićima PVC-a. Dvojba nastane kada ga lokalni župnik zamoli da napravi nešto prikladno za projekciju u crkvi.

Izraelsko-njemački film "Lopovi po zakonu" Aleksandra Genteleva uspio je pred kamere dovesti tri ruska kriminalca i nagovoriti ih da otvoreno pričaju o svojem usponu i metodama rada. Film je prikazan na velikim svjetskim festivalima i svugdje je pokupio dobre kritike.

Također, tu su i dva kratka češka filma: "59/184/84" Lukáša Kokeša koji govori o grintavom starcu koji preko društvenih mreža pokušava pronaći sudružicu te "Fali more drž’ se kraja" studenta FAMU Ivana Marinovića koji na topao način portretira život crnogorskih ribara.

Napomena: Većina ovih filmova bit će prikazana samo jednom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije