Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjuzikl "mačke"

Stručnjak za efekte propalog mjuzikla otkrio aferu brisanja mačjih anusa

Foto: IMDb
1/2
13.04.2020.
u 11:41

Član tima za specijalne efekte mjuzikla "Mačke" progovorio je o teroru redatelja Toma Hoopera i robovskom radu na filmu.

Ako još niste pogledali neslavni mjuzikl "Mačke", polu-igranu VFX katastrofu redatelja Toma Hoopera - ni nemojte. Film nastao prema hit mjuziklu Andrewa Lloyda Webbera koštao je više od 80 milijuna dolara, a propao je u kinima diljem svijeta zaradivši nešto više od 90 milijuna. Ubrzo nakon dolaska u kina tijekom božićnih praznika, svima je postalo jasno da su "Mačke" jedan od najgorih filmova svih vremena, a u javnost ne prestaju curiti informacije o suludim zahtjevima redatelja Coopera i mukama koje su snašle stručnjake za specijalne efekte. 

Mjuzikl je uspio okupiti fantastičnu glumačku ekipu, s Idrisom Elbom, Judy Dench, Rebel Wilson, Ianom McKellenom i Jamesom Cordenom u glavnim ulogama. No, krajnji rezultat, uglavnom zahvaljujući neprirodnim specijalnim efektima i tehnologiji "digitalnog krzna" koji su na bizaran način pretvorili ljude u mačke, bio je katastrofalan, a film postao predmet izrugivanja. Međutim, za loše efekte, tvrde mnogi, treba kriviti isključivo lošu redateljsku viziju. 

Anonimni član ekipe za specijalne efekte javio se američkom portalu The Daily Beast i otkrio sve detalje rada na "Mačkama". U intervjuu potvrdio je glasine koje su kolale oko ranije verzije filma u kojoj su ljudi/mačke imali vidljive anuse ispod repova. 

- Kad smo pregledavali snimke, zapanjili smo se! Zvali smo šefa i nismo mogli vjerovati koji je to vrag, pa to su šu**ci! - ispričao je anonimni filmski djelatnik čija je ekipa bila zadužena za brisanje mačjih anusa sa snimljenog materijala. 

Taj posao nije bio nimalo lagan, otkrio je i dodao da je rad na filmu s redateljem Tomom Hooperom bio gotovo robovski. Tim za specijalne efekte u uredu je morao ostajati po dva-tri dana u komadu, a Hooper je bezobrazno kritizirao njihov rad i postavljao im nemoguće zadatke, iako zapravo o toj vrsti animacije nije ništa znao. 

- Bio je užasan i pričao je s nama kao da smo smeće, a neki su njegovi zahtjevi bili jednostavno apsurdni. Hooper bi zahtijevao da mu pokažemo videe pravih mačaka koje izvode iste točke kao i mačke u filmu. A kao što znate, prave mačke ne plešu - rekao je ozlojeđeni izvor za američki portal. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije