Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24. Sarajevo film festival

Srce Sarajeva Leonu Lučevu i Srbenki

Leon Lučev
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
16.08.2018.
u 22:04

Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film dobio je Nebojša Slijepčević za Srbenku, a Leon Lučev za ulogu Vlade u filmu srbijanskog debitanta Teret

Srce Sarajeva 24. Sarajevo film festivala za najboljeg glumca u igranom filmu dobio je naš Leon Lučev za ulogu Vlade u filmu srbijanskog debitanta Teret.

- Ovoga puta ne znam što bih rekao. Snimio sam do sada više od 60 filmova, no ovaj je svakako najvažniji jer govori o odgovornosti, rekao je vidno emotivni Lučev zahvaljujući se žiriju na nagradi. Teret je od svih onih koji su pratili festival procijenjen izuzetno važnim, ne samo za Srbiju čijim se mračnim periodom bavi, već za cijelu regiju. Nezaposleni Vlada prihvaća ponudu da s Kosova povremeno odveze kamion o čijem teretu ništa ne smije znati. Međutim, istina će uskoro izaći na vidjelo, Vlada prevozi leševe s Kosova. Najboljom glumicom proglašena je mađarska glumica Szofia Szamosi za ulogu u filmu jedan dan. Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film dobio je Nebojša Slijepčević za Srbenku.

Podsjetimo, dokumentarac govori o pripremi predstave Olivera Frljića o ubojstvu Aleksandre Zec 1991. godine.

- Iako ga mnogi ne vole, Oliver je važan i hrabar redatelj. Zahvaljujem na prilici da napravim ovaj film, rekao je Slijepčević. Slučaj ubojstva obitelji Zec do danas trese Hrvatsku, riječ je o jednom od najpubliciranijih zločina nad civilima u ratu 90-tih. Srce Sarajeva za najbolji igrani film dobio je Milko Lazarov za film Aga. Riječ je o zanimljivom obiteljskom filmu koji se bavi nastojanjima dvoje Eskima da u suton svojih života pronađu kćer Agu koja je nakon svađe davno otišla.

Srce Sarajeva za najbolju redateljicu otišlo je rumunjskoj redateljici Ioani Urucaru za film

Limunada koji se bavi jednim danom u životu emigrantice koja se nedavno preselila u Ameriku. Nagradu za najbolji kratki film dobio je bosanskohercegovački glumac i redatelj Ermin Bravo za Dah. Srce Sarajeva za najbolji studentski film dobila je Hajni Kis iz Mađarske za Posljednji poziv.

Komentara 6

Avatar navijač
navijač
22:46 16.08.2018.

Koliko je pobijene djece bilo u Hrvatskoj i Bosni od strane "srbenki" to očito ne zanima nikog pa ni hrvatsku vladu.

SO
SoloHan
23:08 16.08.2018.

Strašno u 21 stoljeću prisiljavat djecu da budu Srbi, užas.

Avatar Mi sami
Mi sami
10:10 17.08.2018.

A da snimite film Hrvatka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije