Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politika ili...?

Smijenili ravnateljicu jer je u 'krivoj' stranci?

Goranka Horjan Vlasta Krklec
Boris Ščitar
26.02.2014.
u 08:31

Goranka Horjan deset je godina bila na čelu Muzeja Hrvatskog zagorja, ustanove koja obuhvaća pet manjih muzeja u županiji. Postala je "nepodobna" dalje biti ravnateljica, jer je i potpredsjednica Gabrićeva Nacionalnog foruma. Nova je ravnateljica Vlasta Krklec

Nakon što deset godina na čelnom mjestu Muzeja Hrvatskog zagorja bila Goranka Horjan (na slici lijevo), Ministarstvo kulture ovih je dana za novu ravnateljicu imenovala dosadašnju voditeljicu Muzeja krapinskih neandertalaca Vlastu Krklec (desno na slici).

– U sklopu Muzeja dosad je bilo pet manjih muzeja, koji su bili potpuno različito koncipirani. Temelj mog programa jest da se svaki muzej bolje poveže s lokalnom zajednicom i sadržajima koje bude nudio sam izbori na tržištu, a ne da se samo čeka na novac iz državne blagajne – rekla je V. Krklec.

Protukandidatkinja G. Horjan za koju kažu da je i “nepodobna” za tu funkciju jer je potpredsjednica Nacionalnog foruma Nikice Gabrića, kaže kako će razdvajanje jako štetiti Zagorju jer će se tako teže doći do novca iz fondova Europske unije.

>>Ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja sudjelovala u radu Foruma

Komentara 10

SE
sestrićna
12:33 26.02.2014.

partija je izvela sječu glava..

Avatar imotska115
imotska115
13:47 26.02.2014.

Da imas danas posao moras se automatski zapisat u SDP volio ili ne volio, ista pjesma za vrime KPJ.

EX
explorer
16:04 26.02.2014.

Nema tu nikakve politike, jer da ima, teško da bi SDP/HNS (KZŽ i Ministarstvo) podržali prijedlog krapinskog HDZ-a (grad Krapina) o izdvajanju Muzeja neandertalaca iz MHZ. Jedna je za 10 let napravila nikaj, druga najposjećeniji hrvatski muzej, koji je dobitnik i nekoliko svjetskih nagrada. Pa sad vi vidite gde je tu politika. A kaj se dotičnog novinara tiče, on je senzacionalist i uglavnom piše protiv Zagorja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije