Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pioniri industrije

S interneta besplatno skinite novi album Gorillaza, skladan na iPadu

'gorillaz_nnn_kul_261210'
''
26.12.2010.
u 13:42

Riječ je o prvom albumu "velikog" izvođača koji je u potpunosti besplatan za skidanje

Damon Albarn nikad nije bio prevelik ljubitelj tehnologije. U stvaranju hitova Blura i svojih drugih glazbenih projekata najčešće se, prema vlastitom priznaju, najčešće oslanjao samo na rekorder i gitaru. Čini se da se to promijenio kad je prvi put u ruke uzeo iPad, na kojem je gotovo posve skladan i produciran novi album Albarnove crtane supergrupe Gorillaz, a koji je dostupan za besplatno preuzimanje na internetu.

Riječ je o prvom albumu "velikog" izvođača koji je u potpunosti besplatan ("In Rainbows" Radioheada iz 2007. godine, također legalno dostupan na internetu, predviđao je da slušatelji sami odrede cijenu za skidanje pjesama), što je velik korak prema novoj, liberalnijoj politici distribucije glazbe.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije