Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevod romana

Roman "Sonnenschein" Daše Drndić objavljen na engleskom

'dasa_nnn_kul_200212'
''
22.02.2012.
u 13:21

Roman "Sonnenschein" Daše Drndić objavljen je u Velikoj Britaniji pod imenom "Trieste". Roman je na engleski prevela Ellen Elias-Bursać

Dokumentarnim romanom “Sonnenschein”, koji je 2007. godine objavila Fraktura, Daša Drndić osvojila je proznog Kiklopa u Puli, ali i nagradu “Fran Galović”. Život intrigantnog romana nastavio se i britanskim izdanjem. Prevoditeljica Ellen Elias-Bursać prevela je roman na engleski, a za britansko tržište knjiga “Sonnenschein”  dobila je novi naziv –  “Trieste”.

Kritika je roman već zamijetila pa je Daniel Hahn u “The Independentu” napisao pohvalnu kritiku. Roman je objavila nezavisna nakladnička kuća MacLehose Press, a Fraktura je izdavačka prava prodala i nizu drugih nakladničkih kuća u Europi. Ovih će dana hrvatska književnica Daša Drndić otputovati u London na predstavljanje svog romana koji se bavi tamnom stranom Drugoga svjetskog rata. Predstavljanje je najavljeno za 26. veljače u londonskom Kings Placeu u sklopu Tjedna židovske knjige uz sudjelovanje profesorice književnosti Amande Hopkinson. Roman “Sonnenschein” trebao bi objaviti i francuski Gallimard.

Ključne riječi

Komentara 1

EN
EndemskaVrsta
17:50 23.02.2012.

Eto, dragi \"neshvaćeni\" hrvatski književnici JASNOG RECEPTA za međunarodni uspjeh i izlazak iz geta minorne nacionalne književnosti! Čitajte između redaka - ima se što.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije