Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čovjek iz sjene

On je jedan od najpoznatijih nepoznatih glumaca, znate li tko je?

Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL
18.12.2019.
u 07:46

Njegovo ime je Anthony Daniels, ali rijetki će mu lice povezati s najvažnijom ulogom. Pune 42 godine bio je popularan robot C-3PO u Ratovima zvijezda.

"Svi ti filmovi su bili toliko veliki, globalni i popularni da to moj mozak teško može upiti", rekao je Daniels u razgovoru za AFP uoči skore premijere devetog i posljednjeg filma iz sage Ratova zvijezda

Deveta epizoda, "Uspon Skywalkera", koja će u distribuciju u četvrtak, bit će i Danielsov oproštaj sa serijom. On je jedini glumac koji se pojavio u svih devet filmova. 

Njegov simpatični robot poliglot, koji se divi etiketi i protokolu, zajedno s partnerom R2-D2-om dodan je u scenarij kako bi u Ratove zvijezda unio malo smijeha. 

Daniels, engleski kazališni glumac, nije na početku imao ikakvu želju glumiti u Ratovima zvijezda. 

"Kada mi je agentica 1977. rekla da George Lucas priprema znanstvenu fantastiku, nisam bio zainteresiran. Ali natjerala me da idem", ispričao je. U listopadu je objavio autobiografiju "Ja sam C-3PO: Priča iznutra"

"Lucas mi se svidio na razgovoru, svidio mi se lik, svidio mi se scenarij", kazao je. Na setu mu je trebalo dva sata da odjene kostim, neugodan metalni oklop koji mu je ograničavao pokrete. 

"Stajati cijeli dan, a da ne možete saviti koljena ili kukove.. to je tortura", kaže uz smijeh. No ono što mu, naročito u prvim godinama, nikako nije bilo smiješno činjenica je da je njegov rad bio u potpunoj sjeni njegovih nemaskiranih kolega. 

Producenti su ga čak zamolili da izbjegava premijere i ostale događaje povezane s Ratovima zvijezda kako bi održali iluziju da C-3PO stvarno robot. Zbog toga svoj uspjeh nije mogao slaviti javno. 

"Nitko me nije intervjuirao, nitko nije javno rekao da sam dobro obavio posao. Nije bilo ugodno". Kasnije se pomirio s tim. "Danas me ljudi ionako dovoljno poznaju, a prava slava zna biti teška za podnijeti". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije