Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolji hrvatski dokumentarac

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka od sada dostupan online

Screenshot
30.03.2021.
u 14:10

Dugometražni dokumentarni film redatelja Ivana Ramljaka "O jednoj mladosti" prošli tjedan nagrađen je nagradom Oktavijan za najbolji film, a od danas dostupan je na online platformi Kino Mediteran od doma.

Dugometražni dokumentarni film redatelja Ivana Ramljaka "O jednoj mladosti" Hrvatsko društvo filmskih kritičara prošli tjedan nagradilo je nagradom Oktavijan za najbolji dugometražni dokumentarni film. Osim toga film je po ocjenama kritičara koji su glasali za nagradu sveukupno najbolje ocijenjeni većinski producirani hrvatski film 2020., sa zbrojem ocjena od 4.4. od 5. Nagrade su dodijeljene u sklopu filmske emisije Posebni dodaci na HTV3, a popis najbolje ocijenjenih filmova po mišljenjima hrvatskih filmskih kritičara možete pronaći na poveznici. Nakon kratke kino distribucije od danas se taj film može pogledati i kod kuće, i to preko online platforme Kino Mediteran od doma. 

Svjetska premijera O jednoj mladosti bila je prošlog ljeta u natjecateljskom programu prestižnog DokuFesta u Prizrenu, na kojem je film osvojio nagradu za najbolji dokumentarac Balkana. Nakon toga O jednoj mladosti osvojio je i Grand Prix na Danima hrvatskog filma, Grand Prix na francuskom Poitiers Film Festivalu, posebno priznanje na festivalu Slobodna zona u Beogradu te nagradu OBC Transeuropa na 32. Filmskom festivalu u Trstu. O jednoj mladosti ušao je i u konkurenciju međunarodnog festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast u njemačkom Wiesbadenu, koji će se održati online od 20. do 26. travnja 2021. godine.

O jednoj mladosti film je o prerano preminulom redateljevom prijatelju Marku Čakloviću i njihovom zajedničkom odrastanju. Trinaest godina nakon iznenadne smrti, redatelj Ivan Ramljak pokušava rekonstruirati prijateljev život i njihov odnos, koristeći samo fotografije i video materijale koje je Čaklović tada snimao. O jednoj mladosti je film o izgubljenoj generaciji mladih iz Hrvatske s kraja 90-ih koji pokušavaju pronaći svoj identitet nakon razornog rata.

Ivan Ramljak je redatelj i neovisni filmski kurator. Režirao je ukupno 11 filmova, od kojih je dosad bio najuspješniji kratkometražni film Kino otok iz 2016. godine, prikazan na više od 40 međunarodnih festivala, uz šest osvojenih nagrada. O jednoj mladosti Ramljakov je prvi dugometražni film. 

Montažu O jednoj mladosti potpisuje Ivor Šonje, a oblikovanje zvuka Borna Buljević. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu producenta Mateja Merlića

Kino Mediteran od doma novo je online kino koje na adresi www.kmod.hr donosi nezavisne filmove europske i svjetske produkcije. Filmove je moguće gledati na televizoru, računalu, mobitelu i tabletu. Svi filmovi su titlovani na hrvatski jezik te je omogućen odabir titlova na engleskom jeziku. Platforma Kino Mediteran od doma jedinstvena je u Hrvatskoj po tome što koristi ponajbolji sustav streamanja filmova ”Shift72” koji ima najviše standarde sigurnosti, a danas ga koriste najveći svjetski filmski festivali poput Cannesa, Toronta i Sundancea. Cijena online kino ulaznice iznosi 20 kuna, a plaćanje je omogućeno karticama korištenjem jednog od najsigurnijih globalnih sustava internetskog plaćanja ”Stripe”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije