Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radojka Šverko

Najbolje se osjećam kad znam da sam ostavila dušu na sceni

Radojka Šverko
Foto: Goran Matijašec
1/3
05.05.2017.
u 08:48

Pjevačica slavi pola stoljeća iznimne glazbene karijere i tim povodom će sutra održati koncert u Lisinskom

Radojka Šverko, zvijezda jedinstvena glasa i jedna od naših najvećih diva, sutra u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog obilježava pedeset godina svojeg zapaženog umjetničkog djelovanja uz aranžmane, koje posebno za ovu prigodu priprema riječki glazbenik Olja Dešić, vrhunsku Zagrebačku filharmoniju i Akademski zbor „Ivan Goran Kovačić“, uz ravnanje maestra Alana Bjelinskog i prateći sastav na čelu s profesorom Vladimirom Babinom.

– Moram se pohvaliti da sam prva s estrade koja je surađivala s Alanom Bjelinskim i njegovim tadašnjim komornim orkestrom Windstrings. Iznimno mi je drago da su njegov talent prepoznali i drugi. Već dva desetljeća nastupam uz pratnju izvrsnoga pijanista, profesora Vladimira Babina. Mnogo smo toga prošli zajedno. Ne bih mogla zamisliti svoj slavljenički koncert bez ove dvojice prekrasnih glazbenika i prekrasnih ljudi – otkrila je Šverko.

Velik dio publike možda je najbolje prepoznaje po uspješnicama mediteranskoga stila poput „Kud plovi ovaj brod“ i „Lanterna“, no ona je tijekom svoje bogate karijere snimala i izvodila razne žanrove: pop, rock, soul, jazz, gospel i world glazbu te surađivala s brojnim autorima i glazbenicima, a naša je i najnagrađivanija estradna umjetnica. Tokio, Los Angeles, Seul, Madrid, Atena, Caracas, Malta samo su neki od gradova na čijim festivalima je Radojka oduševila žiri i publiku, najčešće izvodeći pjesme Alfija Kabilja.

Mnogo je koncerata iza ove velike dive, no ona kaže kako se još uvijek najbolje osjeća kada zna da je ostavila i dušu i tijelo na pozornici. Tu strast i veliku emociju moći će osjetiti svaka osoba koja će biti prisutna na dolazećem velikom slavlju ove iznimne glazbenice.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:33 05.05.2017.

ili srcee na parkeeeetu......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije