Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubačeno glasanje

Bandić gura Hasanbegovića u Vijeće HNK?

Zlatko Hasanbegović
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
20.12.2017.
u 21:56

Položaj Duška Ljuštine riješili su tako da ga razriješe, a potom odmah ponovno postave na istu funkciju

Na sutrašnji dnevni red zagrebačke Gradske skupštine žurnim je postupkom ubačeno glasanje o tome da bivši ministar kulture i gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović uđe u Kazališno vijeće HNK Zagreb. Ta je neočekivana informacija zajedno s faksimilom već napisane odluke sinoć procurila na društvene mreže. Neslužbeno su nam je potvrdili u Gradu. Neslužbeno se može čuti i da je Hasanbegović navodno prijetio rušenjem proračuna o kojem će Gradska skupština sutra glasati ako mu gradonačelnik Milan Bandić ne osigura mjesto u HNK.

Bivši ministar će u gradskoj kvoti zamijeniti ravnateljicu Zagrebačkog kazališta mladih Snježanu Abramović Milković. Položaj bliskog suradnika gradonačelnika Bandića i ravnatelja kazališta Kerempuh Duška Ljuštine riješili su tako da ga razriješe, a potom odmah ponovno postave na istu funkciju

Kazališno vijeće nema izravni utjecaj na operativno i repertoarno vođenje kuće, ali je ključno u izboru ravnatelja Baleta, Opere i Drame, kao i samog intendanta. Kulturnjaci očekuju da bi Hasanbegović mogao iskoristiti ovu priliku da se obračuna sa šefom drame Ivicom Buljanom, s kojim se sukobio tijekom kampanje za preimenovanje tadašnjega Trga maršala Tita.

Zlatko Hasanbegović
1/10

- Nemam nikakvih službenih saznanja o imenovanjima, ali tko god da dođe u vijeće može biti zadovoljan jer HNK posluje bolje nego ikada, a gotovo sve predstave su potpuno rasprodane. Uz to, ovih se dana s velikim uzbuđenjem iščekuje premijera drame "Ciganin, ali najljepši" Kristiana Novaka u režiji Ivice Buljana, za koju smo uvjereni da će biti još jedna važna i od publike voljena predstava - sinoć nam je diplomatski rekla intendantica HNK Dubravka Vrgoč.

U Kazališnom vijeću, osim dva predstavnika Grada, uime Ministarstva kulture sjede Srećko Šestan i Iva Hraste Sočo, koju je Hasanbegović kao ministar imenovao svojom pomoćnicom. Predstavnici HNK u Vijeću su Vlasta Ramljak (Drama), Svebor Sečak (Balet) i Saša Ivaci (Opera). Potonji je s Hasanbegovićem bio na listi Brune Esih za izbore u Gradu Zagrebu.

Pogledajte i galeriju 25. dodjele nagrada hrvatskoga glumišta u HNK:

Zlatko Hasanbegović
1/31

Komentara 32

ST
stefj
22:32 20.12.2017.

Ima jako puno bacanja novca u kulturi na razne stvari što nemaju veze s kulturom, na pranje novca, na isplatu nepostojećih honorara i sl. Uz to što se kultura uglavnom koristila za ideološke obračune i bila je još jedan kotač u "odgoju građana" po želji jedne opcije... Hasanbegović se borio protiv toga kada je bio u vlasti, očito pokušava isto i sada. Zato i jesu toliko jaki napadi medija na njega, svašta mu se imputira i pripisuje... Nek samo ide, sigurno ne može biti lošiji od ovih do sada, a možda nešto i malo popravi...

DU
Deleted user
22:14 20.12.2017.

HAHAHAsanbegović služi svojoj svrsi, da se razotkrije šovinizam levičara.

Avatar Becarina
Becarina
22:24 20.12.2017.

Zato ne? Rasprodane predstave ne znace kvalitet i kulturu, sve se danas prodaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije