Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret za pamćenje

Ljubica Uvodić Vranić oduševila salzburške Hrvate

Ljubica Uvodić Vranić u Salzburgu
Snježana Herek/VLM
04.02.2012.
u 13:48

Zainteresirani posjetioci postavljali su pitanja o pomirenju u obitelji, o tome kako pokazati ljubav, kako se uklopiti u sredinu u kojoj je materijalno postalo previše važno

Po mnogočemu drugačija od svega što su salzburški Hrvati okupljeni u novoj dvorani Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu dosad imali priliku čuti i vidjeti, predavanja "Osnovne pretpostavke psihičkog zdravlja – put do sreće“ i "Kako se dobro posvađati i pomiriti“ ugledne hrvatske profesorice psihologije i terapeutkinje Ljubice Uvodić Vranić (66) iz Zagreba, Splićanke sa zagrebačkom adresom od 1984. godine, nikog nisu ostavila indiferentnim, a njeni jednostavni savjeti toliko važni za zdrav život, još dugo će odzvanjati u ušima brojnih posjetitelja i nakon što je buran aplauz utihnuo.

Ljubičino gostovanje u Mozartovom rodnom gradu organizirala je Hrvatska kulturno umjetnička udruga "Hrvatski san“ iz Salzburga na čelu s gospođom Verom Papić u suradnji s voditeljem Hrvatske katoličke župe u Salzburgu, paterom Zlatkom Špeharom, koji je u ime domaćina pozdravio nazočni skup, a kasnije se i osobno uključio u raspravu.

Glasnogovornica HKUU "Hrvatski san“ Delfa Papić u uvodnoj je riječi predstavila gošću iz Zagreba, naznačivši da se radi o vrlo popularnoj stručnjakinji savjetodavne psihologije i autorici brojnih stručnih knjiga te amaterskih likovnih ilustracija.

U sklopu predavanja Ljubica Uvodić Vranić je predstavila publici tri svoje knjige, "Kako se dobro posvađati“, "Avantura osobne promjene“ i "Prijatelju, kako si?“, od kojih su prve dvije 2009. i 2010. godine postale bestseleri i mjesecima bile na top-listama najprodavanijih knjiga. Također je upriličila prigodnu izložbu akvarela na svili objavljenih u boji u njenoj zadnjoj knjizi.

Oduševljena njenom svestranošću te neposrednim i toplim načinom na koji im se je obratila, publika je pokazala veliko zanimanje za self-help priručnike zagrebačke psihologinje, koji svakom mogu pomoći u boljem razumijevanju sebe samih, ali i drugih osoba.

"Potvrda da nam ovakva predavanja o popularnim psihološkim temama mogu puno pružiti i da ih treba biti više je čitav niz zanimljivih i sadržajnih rasprava i postavljenih pitanja iz publike o pomirenju u obitelji, o tome kako pokazati ljubav, kako se uklopiti u sredinu u kojoj je materijalno postalo previše važno te o drugim životnim temama“, rekla je Vera Papić, ustvrdivši kako eminentna gošća nikoga nije u dvorani ostavila ravnodušnim.

"Ovo nas je četverosatno druženje potaklo da razmislimo o daljnjim planovima, možda da se sljedeći puta svi zajedno nađemo u još većoj dvorani“, rekla je Ljubica Uvodić Vranić, zahvalivši predsjednici udruge "Hrvatski san“ na pozivu. Dodala je kako je ponosna da je upravo ona bila prvi predavač u novootvorenoj dvorani Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu. Izrazivši nadu u ponovni susret sa salzburškim Hrvatima, naglasila je kako ne treba zaboraviti da je "Čovjek, čovjeku najveća potreba“.

Ova poznata Splićanka sa zagrebačkom adresom od 1984. godine radi u Zagrebu u medicini rada terapeutske, supervizorske i savjetničke poslove, individualno i grupno. Osnovala je nevladinu udrugu „Petkom u pet“ te proširila rad i na "Savjetovalište za psihološku edukaciju“. Dobitnica je nagrade Grada Zagreba "Šampion zdravlja“ za rad u psihološkoj prevenciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije