Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LISINSKI SUBOTOM

Berlinski simfoničari u Zagrebu pod ravnanjem maestra Ivana Repušića

Foto: ARHIVA KDVL
1/3
08.02.2018.
u 13:09

Kao solist će nastupiti izuzetni mladi hrvatski pijanist Aljoša Jurinić, a u program su uvrstili i Istarsku suitu Natka Devčića

Gostovanje ansambla takvog ranga i reputacije kao što je Simfonijski orkestar Berlinskog radija samo po sebi je prvorazredni kulturni i glazbeni događaj, koji jamči i vrhunski doživljaj.

Ali za hrvatsku publiku i glazbenu kulturu koncert u ciklusu Lisinski subotom 10. veljače ima i dodatni značaj jer će jedan od najboljih njemačkih orkestara nastupiti pod vodstvom maestra Ivana Repušića, a kao solist će nastupiti još jedan izuzetan hrvatski glazbenik, pijanist Aljoša Jurinić. Ova dva sjajna glazbenika ionako su miljenici hrvatske publike, nipošto samo zato što su naši nego zbog svojih velikih umjetničkih sposobnosti koje su itekako prepoznate i na međunarodnoj sceni. Uz to, maestro Repušić, kao generalni muzički direktor Državne opere u Hannoveru, šef-dirigent Münchenskog radioorkestra, prvi stalni gost-dirigent berlinske Deutsche Opere i stalni gost još nekoliko velikih njemačkih opernih kuća, uživa dovoljno poštovanja i autoriteta da ugledni orkestar u program svog zagrebačkog gostovanja uvrsti i “Istarsku suitu” Natka Devčića.

Tako će jedna od najpoznatijih orkestralnih skladbi jednog hrvatskog autora upotpuniti pravi glazbeni spektakl u kojem će Aljoša Jurinić biti solist u Drugom koncertu za klavir i orkestar u g-molu Sergeja Prokofjeva, dok će orkestar pod Repušićevim vodstvom u drugom dijelu večeri zasigurno pokazati svu raskoš svojih mogućnosti u Prvoj simfoniji u D-duru Gustava Mahlera.

Pogledajte i svečani koncert u Lisinskom povodom 25 godina HGU-a:

1/22

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije