Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
van gogh u torontu

Koronavirus mijenja svijet: odsad na izložbu možete i autom

Foto: Immersive Van Gogh
06.07.2020.
u 09:52

I dok su neki muzeji morali otkazati ili odgoditi dugo planirane izložbe, organizatori Van Goghove izložbe u Torontu došli su na novu ideju - 'drive-in' opciju.

- Morali smo biti kreativni zbog koronavirusa - rekao je Corey Ross, jedan od organizatora izložbe koja je trebala biti otvorena u svibnju, ali je odgođena zbog pandemije. 

Pošto je najveći kanadski grad izašao iz karantene, izložba je otvorena u dvjema prostorijama golemog skladišta. Oni koji je žele obići hodajući, morat će se držati na tlu ucrtanih krugova s razmakom, zbog fizičke distance, a ostali se u zgradu mogu uvesti automobilom. 

- Razgledanje umjetnosti iz automobila pružit će sigurnost ljudima koji pripadaju rizičnim skupinama ili se virusa jednostavno boje. A to će biti jedinstveno iskustvo - kaže Ross.

Izložba je postavljena u suradnji s tvorcima vrlo popularne izložbe "Van Gogh, Starry Night", koja je prošle godine organizirana u pariškome umjetničkom centru L’Atelier des Lumieres.

Izložba u Torontu ima sličan, digitalan koncept - radovi slavnoga nizozemskog slikara projiciraju se u visokoj definiciji na zidovima i na tlu. 

Skladište može primiti deset automobila odjednom. Naravno, motori moraju biti ugašeni, a slike su postavljene tako da ih ljudi mogu vidjeti kroz vjetrobransko staklo. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije