Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arhitektura

Ivan Čižmek, arkitekt koji voli reći: “Kasno je biti pesimist“

'03.02.2007.....zagreb...kul....dugave,vijenac frane gotovca-arhitekt ivan cizmek.foto:marko prpic'
'marko prpic'
11.04.2010.
u 15:39

Izložbom “Kasno je biti pesimist” još jednom pokazat će svoj aktualni rad i izlazi, kako sam voli reći “iz anonimne gomile” Izložba njegovih crteža i projekata otvorit će se u srijedu, 14. travnja

Zagrebački arhitekt i urbanist Ivan Čižmek (rođen 1937.), danas umirovljenik koji je poznat po tome što je uvijek u svojoj praksi bio i ostao povezan s likovnjacima, izložbom “Kasno je biti pesimist” još jednom pokazat će svoj aktualni rad i izlazi, kako sam voli reći “iz anonimne gomile” Izložba njegovih crteža i projekata otvorit će se u srijedu, 14. travnja u prostorima galerije Academie Moderne, Šenoina 11 u Zagrebu. Čižmek je diplomirao arhitekturu 1962. godine, a od te godine datira i njegov poznati crtež “Kotač mrtvačkih kola” za antičasopis Gorgona. Izuzetan crtač koji je u malim blokićima iscrtao cijeli Zagreb i okolicu, ali i inozemne gradove s upečatljivom arhitekturom kaže; “Svi imaju sposobnost prilagođavanju novim prilikama. Pa zato mislim: kad su živa bića preživjela ledeno doba, kad je stvoren čovjek, uvjeren sam da će preživjeti sve ono što nam danas priređuju političari. Zato mislim da ne treba biti pesimist”, zaključuje Čižmek. (doj)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije