Naslovnica Kultura Knjige

Intrigantni krimić koji je osvojio svijet

Ne propustite novi, željno očekivani kriminalistički roman Roberta Galbraitha s istražiteljskim parom Cormoranom Strikeom i Robin Ellacott u središtu radnje
01. srpnja 2016. u 14:32 202 prikaza
look book
Foto: VL

Nevjerojatan zaplet i napetost koji svojom kompleksnošću očaravaju i ne dopuštaju ni tren odmora od vrhunskog osjećaja drame, potenciraju opčinjenost čitatelja. Roman s pravom se naziva instant klasikom u kojem se uživa od prve do posljednje stranice i mnogi kritičari ga smatraju najboljom i najneizvjesnijom knjigom iz serije romana s detektivom Cormoranom Strikeom do sada.

Robin Ellacott zgrozit će se kad u tajanstvenom paketu naslovljenom na svoje ime pronađe odrezanu žensku nogu. Njezin šef, privatni detektiv Cormoran Strike, manje je iznenađen, ali nimalo manje uznemiren. Četvoricu ljudi iz svoje prošlosti drži mogućim krivcima – i zna da je svaki od njih neopisivo okrutan. Dok se policija usredotočuje na jednog sumnjivca za kojeg je Strike sve sigurniji da nije počinitelj zločina, Robin i on uzimaju stvari u svoje ruke i istražuju mračan i izopačen svijet ostale trojice muškaraca. Ali kad se dogode nova strašna djela, vrijeme im počne odmicati... S vraški pametnom zagonetkom u srcu radnju i neočekivanim obratima na svakom uglu, roman je ujedno i napeta priča o muškarcu i ženi na raskrižju u privatnom i profesionalnom životu. Ovu knjigu nećete moći pustiti iz ruke.

Ovaj krimić koji se odlikuje vrhunskim pismenim izričajem slavne autorice ušao je u uži izbor za prestižnu britansku književnu nagradu Theakstons Old Peculier za najbolji britanski krimić godine.

U prodaji na svim kioscima za 99 kn.

Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.

Elipso