Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poticanje reciklaže

Ilustratorice novim radovima pozivaju na održivost i ekološku osviještenost

Foto: Promo
1/2
27.05.2021.
u 16:35

Ilustratorice Maja Beus, Tea Jurišić, Matea Kovač, Maja Milocanovich i Lara Žigić podržale inicijativu "Doing is everything!", a njihovi radovi sljedećih mjesec dana izloženi su u Ilici

 Doing is everything! Poručuju to ilustratorice Maja Beus, Tea Jurišić, Mateja Kovač, Maja Milocanovich i Lara Žigić svojim djelima i vizijom kako je, ako još niste počeli reciklirati Nespresso kapsule, pravo vrijeme da ih odnesete u Life recycling kutak u Nespresso boutiqueu u Ilici 19. Na toj su adresi od danas izloženi radovi kojima pet domaćih ilustratorica u suradnji s brandom Nespresso dijeli svoju viziju održivosti.

Pridruživši se inicijativi Recycling inicijativi, Maja Beus, Tea Jurišić, Mateja Kovač, Maja Milocanovich i Lara Žigić izradile su divne ilustracije kojima su vizualizirale tvrdnju Doing is everything. Svojim idejama održivosti u kontekstu proizvodnje i tome što priprema kave znači za njih, ilustratorice su svakoga od nas pozvale na recikliranje kapsula. Uz motive kapsula iz kojih rastu nova zrna kave i rada vrijednih farmera na plantažama kave, do stiliziranog prikaza omiljenog rituala ispijanja kave, Doing is everything je dobio i jedinstveni vizualni prikaz s hrvatskim potpisom.  Djevojke i njihovi radovi idealno se uklapaju u inicijativu, s obzirom na to da im je tema održivosti i inače bliska u svakodnevnom životu i radu.  

Foto: Arena Hospitality Group

Podsjećamo, isticanjem poruke "Doing is everything" i idejom "Reduce, reuse, recycle", brend kave nas je početkom mjeseca pozvao da svoj neizbježni jutarnji self-care ritual pretvorimo u čin brige o prirodi. Kapsule u kojima dolazi kava izrađene su od aluminija koji se može reciklirati beskrajno mnogo puta, a istrošeni talog uvijek se može prenamijeniti u kompost za regeneraciju tla ili biomasu. Imajući na umu da je Nespresso pionir koncepta dozirane kave koji funkcionira po principu precizne potrošnje, ovaj brend nam je omogućio da svoj omiljeni jutarnji napitak pripremimo pomoću točno određene količine tople vode i kave, uzimajući iz prirode samo ono što je zaista potrebno – ni više, ni manje.

Kako bi nas približili ideji recikliranja i pozvali nas na ekološki osviješteno ponašanje, u suradnji s ilustratoricama osmislili su i organizirali izložbu ilustracija koju će svi moći posjetiti u Ilici 19 sljedećih mjesec dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije