Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Filmmusicorkestar u zagrebačkom kinu Kinoteka

Filmmusicorkestar
Foto: Denis Polančec
1/3
12.02.2020.
u 14:33

Zavodljiva filmska glazba

Filmmusicorkestar započinje svoju turneju 6 Kinoteka 22. veljače koncertom u zagrebačkom kinu Kinoteka. Povod je to za razgovor s EB, pjevačicom Filmmusicorkestra koja je ovih dana napravila i iskorak u solo karijeri potpisavši ugovor za album prvijenac s Croatia Recordsom.

Iza vas su tri godine Filmmusicorkestra. Kako bi ocijenili to proteklo vrijeme?
- Rekla bih da su protekle godine bile izrazito plodne. FilmMusicOrkestar nastao je iz ljubavi prema glazbi i filmu, no kroz različite izričaje svakoga od nas u bandu, proizašao je jedan zanimljiv spoj koji nastojimo njegovati i dalje. Važno je osigurati prostor za kreativnost pa na našim probama isprobavamo različite ideje ne bismo li, već poznatim filmskim hitovima, odjenuli novo ruho. Iza nas je nekih 150 koncerata diljem Regije i šire, a zahvalni smo da od samoga početka uživamo u velikoj podršci publike, ali i brojnih kolega i prijatelja Zorana Predina, Pece Popovića, Miroslava Tadića, Emira Hadžihafizbegovića. Posebno gode riječi Vlatka Stefanovskog koji nas je jako nahvalio za izvedbu njegove Gypsy Song.

Filmmusicorkestar ima vrlo širok repertoar, Vi pjevate na 11 jezika. Koliko je takav koncept zahtjevan?
- Za mene ovaj projekt predstavlja veliki izazov tj. sjajnu platformu za različite glazbene eksperimente i spajanje naizgled nespojivih žanrova. Uvijek ima prostora za rast i to je odlično jer, kako je otprilike V. Frankl rekao, dobro je pred sebe stavljati uvijek nove izazove i kretati se u smjeru ostvarivanja sve većih potencijala, kako ne bismo stajali u mjestu i gubili motivaciju. Nama u FilmMusicOrkestru toga ne nedostaje; evo, za naš koncert u Kinoteci pripremamo nova iznenađenja za našu vjernu publiku i, moram priznati, neizmjerno uživamo u tome!

Foto: Denis Polančec

Zašto bas kinoteka i to ne jedna nego 6, to je regionalna turneja?
- Mi u šali znamo reći da su kina, ali i kazališta naše prirodno stanište. Zagrebačko kino Kinoteka dvorana je u kojoj sve 'miriše' na film i bilo je samo pitanje trenutka kada će se dogoditi ova serija koncerata. Da, riječ je o regionalnoj turneji jer ćemo, osim u Zagrebu, koncert izvesti u još 5 Kinoteka: u Ljubljani, Sarajevu, Beogradu, Podgorici i Skopju. Bit će to vrsta multimedijalnog vremeplova, a i dečki i ja dat ćemo sve od sebe da vas koncertne večeri opuste, dobro zabave i nasmiju. 

Nedavno ste potpisali i ugovor za svoj prvi solo autorski album s Croatia Recordsom, kompletna autorica ste Vi. U kojem glazbenom pravcu će otići album?
- Da, jako sam sretna da sam krenula sa snimanjem svog autorskog albuma. Naime, već mi se po 'ladicama' skupilo 40-ak pjesama koje sam napisala i uglazbila, tako da je bilo krajnje vrijeme da te pjesme dobiju i aranžersko-producentsku 'odjeću' čiji dizajn potpisuju Zvonimir i Mario Domazet. Izvrsni su obojica i veliki mi je užitak s njima surađivati jer nam se glazbene frekvencije lijepo slažu. Sve instrumente snimamo uživo, a sljedeći singl, pod nazivom 'Poklone u boji grlim' pratit će lepršavost i veselu energiju prvog singla ('Leptirić') koji sam posvetila svoj djeci, onoj oko nas, ali i onoj u nama jer vjerujem da je korisno i dobro prisjetiti se kakvi smo bili kad smo bili djeca koja su se znala veseliti 'malim' stvarima.

Foto: Arena Hospitality Group

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije