Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
45. dani satire fadila hadžića

Bobo Jelčić: Hrvatski put ka sreći

Foto: Kazalište Kerempuh
04.06.2021.
u 17:20

Predstava "Hrvatski put ka sreći" autora i redatelja Bobe Jelčića na 45. Danima Satire Fadila Hadžića igra u nedelju 13. lipnja u 20 sati u kazalištu Kerempuh.

Autorski projekt Bobe Jelčića Hrvatski put ka sreći nekonvencionalno je, gusto satkano kazališno putovanje kroz povijest prostora na kojima živimo, i vrlo otvoreno postavlja pitanje što je to sreća, pripada li ona intimnoj sferi ili je uvjetuju društvene okolnosti u kojima živimo pa je ipak treba sagledati kao političko pitanje.

Ansambl Kerempuha tako nas vodi na lucidno putovanje kroz vrijeme, od Austro-Ugarske Monarhije do sadašnjeg vremena neovisne Hrvatske, propitujući i parodirajući neke prepoznatljive identitetske trenutke hrvatske povijesti koji se prelamaju kroz intimnu povijest jedne obitelji, kroz odrastanje jedne djevojčice, koje simbolički prikazuje put sazrijevanje naše države. Hrvatski put ka sreći  na svojevrstan način razgrađuje našu opterećenost poviješću, pokušava razotkriti njezinu jalovost, ali i spretno detektirati sve njezine zamke u kojima se upravo nalazi naša nemogućnost da budemo sretni.

Predstavom Hrvatski put ka sreći Bobo Jelčić propituje sam pojam satire, ogoljuje ju od suviška riječi, rasteže granice tog žanra i upušta se u svojevrsni kazališni eksperiment koji uz pomoć pantomime i gega traži ne samo ono komično, nego i tragično kritički sagledavajući, kako to navodi dramaturginja predstave Dina Vukelić,  „našu kolektivnu povijest nagriženu patnjom i tragedijama usprkos kojima se neprestano tragalo i traga za srećom.“

Hrvatski put ka sreći

Nedjelja 13. lipnja u 20 sati u kazalištu Kerempuh.

 

Redatelj: Bobo Jelčić

Igraju: Nataša Dangubić, Marko Makovičić, Ana Maras Harmander, Jerko Marčić, Karlo Mlinar, Ozren Opačić, Maja Posavec, Nikša Butijer

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije