Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brazilski gitarist u Zagrebu

Artur Menezes nam dolazi s festivala Erica Claptona

storyeditor/2024-03-20/menezes.jpg
Promo
21.03.2024.
u 12:27

Headliner ovogodišnjeg izdanja Zagreb International Blues Festivala dobitnik je Gibson/Albert King nagrade, snimio je pet albuma, a na “Fading Away” gostuje mu Joe Bonamassa

”Veselim se nastupu u Zagrebu! Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj i jedva čekam upoznati ljude, istražiti grad i isprobati tradicionalnu kuhinju”, kazao je 26-godišnji brazilski blues i rock-gitarist Artur Menezes uoči svojeg sutrašnjeg nastupa u zagrebačkom Hard Placeu kao headliner ovogodišnjeg izdanja Zagreb International Blues Festivala.

Menezes je relativno novo ime na svjetskoj blues-sceni, a njegove energične nastupe hvale i kritičari i publika. Magazin Guitar Player uvrstio ga je na prestižnu listu “25 najboljih novih blues-gitarista”, dobio je i Gibson/Albert King nagradu Blues fondacije za najboljeg novog gitarista, a Eric Clapton pozvao ga je da nastupi na njegovu Crossroads Guitar Festivalu u New Yorku.

 

Njegova glazbena priča seže u dane kada je u rodnom Brazilu uz poticaj majke i starijeg brata počeo svirati gitaru, a već s 14 godina održao je svoj prvi profesionalni nastup. Životne okolnosti odvele su ga u Chicago, gdje je sudjelovalo u nizu jam-sessiona s glazbenicima kao što su John Primer, Linsey Alexander, Phil Guy i Jimmy Burns, da bi se kasnije preselio u Los Angeles, u kojem trenutačno živi. Brazilski korijeni snažno se osjete u njegovoj glazbi, a među imenima s kojima je dijelio pozornicu ističu se i Joe Satriani, Bobby Rush i Buddy Guy. Snimio je pet studijskih albuma, a na posljednjem izdanju “Fading Away” iz 2020. gost mu je bio Joe Bonamassa. Menezes svira na zadnjem danu 15. izdanja Zagreb International Blues Festivala koji je ove godine u četiri festivalska dana održan na tri zagrebačke lokacije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije