Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrađene tvrtke i općina koji su lani najviše investirali

Najbolji je ulagač u 2008. Vetropack Straža

Vlada, ulagači
19.10.2009.
u 18:38

Švicarski su vlasnici u Vetropacku lani izgradili novu proizvodnu halu što je znatno povećalo proizvodne kapacitete u tvrtki koja više od 53 posto različitih boca i staklenki izvozi, ponajviše u zemlje bivše Jugoslavije.

Tvornica stakla Vetropack Straža iz Huma na Sutli proglašena je najboljim novim ulagačem u Hrvatskoj za 2008., a najuspješnija općina u privlačenju stranih ulagača Stankovci su pokraj Zadra. U obrazloženju odluke Hrvatska agencija za promicanje izvoza i ulaganja koja je “Ulagače godine” u pet kategorija proglasila već drugu godinu, ističe se da je u Vetropack lani uloženo 215 milijuna kuna.

Zaposlenost veća 100 posto

Švicarski su vlasnici u Vetropacku lani izgradili novu proizvodnu halu što je znatno povećalo proizvodne kapacitete u tvrtki koja više od 53 posto različitih boca i staklenki izvozi, ponajviše u zemlje bivše Jugoslavije.

Općina Stankovci lani je otvorila dva pogona vrijedna 90 milijuna kuna u kojima je zaposleno 335 djelatnika.

Nagradu za ulaganje s najvećim brojem novozaposlenih dobila je tvrtka Solaris iz Novigrada koja se bavi proizvodnjom fotonaponskih modula i opreme. Solaris ima 140 radnika, od kojih je polovica zaposlena lani. Najinovativniji je ulagač proizvođač plastičnih cijevi Vargon iz Kukuljanova. Dvije trećine ukupnih ulaganja u Vargonu inovacije su kojima se unapređuje proizvodnja i uvode novi proizvodi.

Među 30 najprivlačnijih

Najbolji ulagač u manje razvijena područja Hrvatske proizvođač je furnira Decospan Mato Furnir iz Oprisavaca kraj Slavonskog Broda. Decomat je tvrtka koja izvozi više od 90 posto ukupne proizvodnje na 18 stranih tržišta, a lani su uložili 9,11 milijuna kuna u gradnju novih zgrada.

Premijerka Jadranka Kosor istaknula je pri dodjeli nagrada kako očekuje da RH sljedeće godine bude među 30 globalno najprivlačnijih lokacija za ulaganja.

- Sa stranim ulaganjima očekujem u 2010. otvaranje više od tri tisuće novih radnih mjesta, od kojih 26 posto u metaloprerađivačkoj industriji - rekla je J. Kosor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije