Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Šket, čelnik Peveca

I oni koji su prije bježali od nas sad bi s nama radili

Darko Šket
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
04.03.2014.
u 15:32

Ne možemo živjeti na staroj slavi. Ulažemo u ljude te u opremljenost i uređenost centara

Nikome nismo dužni, sve obveze plaćamo na vrijeme, a da su vjerovnici, koji su potraživanja pretvorili u vlasničke udjele u novome Pevecu zadovoljni, najbolje govori to da nijedan od njih ne želi prodati svoje dionice i tako namiriti dug prije stečaja, govori Darko Šket, predsjednik uprave Peveca d.d.

Posao i za beskućnike

Nova tvrtka, proizašla iz stečaja “teškog “1,9 milijardi kuna”, u četvrtak u najmu nekadašnjeg prostora Brikostorea u Kaštel Sućurcu otvara novi prodajni centar, u koji seli poslovanje iz Splita. Brojka od dosadašnjih 52 radnika tako će se povećati za još 10 novozaposlenih u trgovini, a u dogovoru s Udrugom sv. Jeronima iz Kaštela na održavanju 20-ak tisuća kvadrata zelenih površina oko centra zaposlena su i četiri beskućnika. U travnju se u Stupniku otvara Pevecov logistički centar, informatički moderan, kojim će se olakšati brži transfer robe i lakše praćenje zaliha u trgovinama, a u svibnju 14. trgovina Peveca sa 40 novozaposlenih – u prostoru propalog Brikostorea u Sesvetama, kamo se iz zagrebačkog Jankomira sele i Pevecova komercijala i marketing. Uz Makarsku i Novi Zagreb, to će biti treća nova trgovina Peveca nakon završetka stečaja, priča Šket. Osim novih zapošljavanja, kojima će se broj zaposlenika sa 943 dići na više od 1000, najavljuje i novi zaokret u opremljenosti i uređenosti centara, od edukacije trgovaca i srednjeg menadžmenta do nove dimenzije ponude.

Baumax najveći rival

– Ne možemo živjeti na staroj slavi. Zbog svega toga i dobavljači i proizvođači nas puno bolje doživljavaju, sada s nama žele raditi i oni koji su prije bježali od nas - kaže Šket. Kao doprinos teškoj situaciji u RH vrata Peveca otvorena su svim domaćim proizvođačima koji imaju zanimljive proizvode.

– Kod nas ne moraju “kupovati” police kao u nekim drugim trgovačkim lancima pa je sadašnji omjer domaćih i stranih dobavljača 85:15 – tvrdi Šket. Nekretnine im nisu u fokusu, sve osim u Puli su u najmu, pa ulaganja u nove centre nisu velika. Brojke o poslovanju u 2013. Šket pak čuva za kraj ožujka. No tvrdi kako će biti bolje nego 808 milijuna kuna prihoda i 6,5 mil. kuna dobiti iz 2012. Tomu u prilog idu i povlačenja Brikostorea i OBI-ja iz RH, a čini se i Merkura – barem u Zadru – u čiji će se prostor Pevec useliti u srpnju ove godine. Pravi konkurent trenutačno im je samo Baumax. S dolaskom Bauhausa u Pulu i Zadar nisu im pali prihodi, objašnjava Šket, dok Ikeu, koja im je, tvrdi, namještajem i programom za kućanstvo komplementarna, ne doživljavaju kao prijetnju.

>>Među vinarima se predstavili i Peveci sa svojim adutima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije