Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bjelovarski sajam

Među vinarima se predstavili i Peveci sa svojim adutima

izložba vina
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/7
31.01.2014.
u 19:19

Svoje adute, sorte vrhunskog syraha i chardonnaya, danas su predstavili na sajamskom prostoru u Gudovcu gdje je održana prva izložba vina, manifestacija kojom Bjelovarski sajam otvara novu sezonu sajamskih priredbi.

Nakon posrtanja s trgovačkim lancem Višnja i Zdravko Pevec priliku za novi početak i novi poduzetnički uzlet pronašli su u proizvodnji vrhunskog vina.

Svoje adute, sorte vrhunskog syraha i chardonnaya, danas su predstavili na sajamskom prostoru u Gudovcu gdje je održana prva izložba vina, manifestacija kojom Bjelovarski sajam otvara novu sezonu sajamskih priredbi.

-Naši su roditelji uvijek imali vinograd i uvijek smo imali vlastito vino u podrumu. Ovo je sada samo jedan nastavak gdje smo mi krenuli s malo većom proizvodnjom od naših roditelja i djedova - kazala je Višnja dodajući da to još uvijek nisu neke velike količine.

Peveci u svojim mladim vinogradima imaju desetak tisuća čokota od kojih prema ocjenama stručnjaka već proizvode vrhunsko vino.

-U 2013. je bila naša prva prava berba, a ocjene koje smo dobili su nas ohrabrile. Budući da imamo vrhunsko naše su ambicije da ga prodajemo u najboljim hotelima i restoranima - kaže Višnja ističući kako im je drago što su sa svojim adutima pojavili među vinarima bjelovarskog kraja. Inače ova prva izložba vina okupila je dvadesetak vinara s područja bjelovarske županije te Slavonije i Baranje.

-Preuzimajući ravnateljsko mjesto najavio sam da ćemo sajam koji je primarno stočarski, odnosno poljoprivredni, pojačati prije svega u segmentu prehrane te ga više povezati s prehrambenom industrijom. Ova izložba vina upravo je na tom tragu - kazao je Davorin Posavac, nedavno imenovani novi direktor Bjelovarskog sajma, pojašnjavajući kako se rodila ideja za organizaciju prve izložbe vina.

Ideja je bila, kaže, okupiti proizvođače vina s ovog područja i promovirati ih kod poslovnih partnera sajma. Posljednjih godina na području Bjelovarsko-bilogorske županije učinjeni su značajni pomaci u proizvodnji vina, što najbolje potvrđuje sve veći broj malih ali vrlo uspješnih vinarija. Prema Posavčevim riječima izložba bi trebala postati tradicionalna.

>> Peveci uživali u šetnji. Višnja se osvježila sladoledom

Komentara 1

DU
Deleted user
13:52 03.02.2014.

Nakon što su napravili štetu koja se mjeri u milijunima i nakon stotina (makar privremeno) izgubljenih radnih mjesta vi poslovni fijasko Pevecovih nazivate posrtanjem i još im dajete besplatnu reklamu. Sigurno je Zdravko Pevec rekao nešto u stilu Stevea Urkela:"Ooops, did I do that?"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije