Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo u buzinu

U svibnju se otvara jedini šoping centar s izlazom na autocestu

Trgovački centri
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
08.01.2014.
u 08:19

Nakon dulje stanke Supernova Holding iz Graza ponovno krenula s ulaganjem u gradnju centra, koji će se nalaziti u Buzinu. Zbog rastuće konkurencije i drugi trgovački centri posebnim taktikama s novim sadržajima nastoje privući potrošače

Jedini šoping-centar u gradu s izravnim pristupom autocesti – tako vlasnici brzorastućeg centra Supernova u Buzinu na svojim internetskim stranicama opisuju objekt koji posljednjih mjeseci rapidno raste, a napredak prate uz pomoć web-kamera postavljenih u blizini.

Vjerojatno je to glavni razlog zašto je Supernova Holding, sa sjedištem u Grazu, odlučio nakon dulje stanke ponovno krenuti s ulaganjem, no ovaj put s drugim izvođačem.

Rekonstrukcija cesta

Radnici Strabaga nastavili su posao gdje je stala tvrtka Dalekovod žureći se da centar dovrše do početka svibnja, kada se predviđa otvaranje na površini od oko 20.000 četvornih metara. Kako bi poboljšali pristup trgovačkom centru, rekonstruirat će se i dograditi postojeći čvor Buzin, a automobili koji će njime stizati parkirat će se na otprilike 900 parkirališnih mjesta. Iz Supernove najavljuju da će se u centru otvoriti trgovine brendova novih na hrvatskom tržištu.

– O kome se točno radi, objavit ćemo na posebnoj tiskovnoj konferenciji, no u pedeset trgovina otvorit će se Interspar, DM, KIK, Elipso, Müller, C&A, Deichmann, Pet Centar, Mass, s.Oliver, Optik Pharmacy, Shoebedo i drugo – kazao je voditelj projekta Željko Zelić. Supernova je samo jedan od velikih centara koji se iduće godine planiraju otvoriti, a oni koji su ih prestigli za nekoliko mjeseci trude se pratiti ih poboljšanjem sadržaja.

Vrbani Point centar, čije je otvaranje u kolovozu popratio i prosvjed stanara protiv baznih stanica postavljenih na samom vrhu, unatoč najavama susjeda kako će bojkotirati kupovanje u istoimenom centru, radi, dok je klizalište na terasi postalo hit za druženje i rekreaciju obitelji s djecom. U istom tonu, za proljetnu i ljetnu sezonu planiraju postavljanje velikog videozida za praćenje svih sportskih događanja, uz koji bi se organizirale modne revije i razni eventi, dok se u siječnju otvara bosanski restoran Sofra. Pripremaju, kako sami kažu, i ulaz na hrvatsko tržište nove multibrend prodavaonice poznate svjetske marke sportske obuće.

Pevec u Sesvetama

– Ugovor je već potpisan, no obvezali smo se da s imenom još ne idemo u javnost – kazao je voditelj marketinga Robert Kolarić i dodao da se otvaranje očekuje u prvoj polovici godine.

Centar Bundek u sljedećih nekoliko mjeseci planira otvaranje fitness-centra, zdravstvenog centra i pekarnice, a nedavno je svoja vrata na sjeveroistočnoj strani otvorila i slastičarnica Vincek.

– Upravo smo dovršili i konferencijsku dvoranu od 400 m2, koja će se iznajmljivati na nekoliko sati, dan ili dva, po potrebi – kazao je direktor prodaje Josip Karaman. Početkom svibnja 2014. na mjestu nedavno zatvorenog Bricostorea u Sesvetama otvara se Pevec, a tamo se seli i čitava uprava smještena u Zagrebu.

Zagreb dobiva još jedan šoping-centar i to u proljeće 2014.

Komentara 2

DU
Deleted user
15:09 08.01.2014.

Ha, ha, ha, ha, DM, KiK, Müller, C&A, Deichmann, Pet Centre, S'Oliver, sve neki novi brendovi na hrvatskom trzistu! A bez obzira koja "svjetska marka sportske obuce" dodje, sve su vec prisutne na nasem trzistu. Jedino sto si mogu zamisliti je "Foot Locker" koji ima sportsku ponudu u asortimanu i koji kao firma jos nije prisutan u RH. Ali roba koju oni prodaju, itekako! Dakle jos jedno presipavanje iz supljeg u prazno!!! Samo ovaj puta sa direktnom vezom na autocestu!

Avatar ankabutorac
ankabutorac
15:29 08.01.2014.

Super! Jos jedan shopping-centar....tak ih imamo premalo...kaj ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije