Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Je li širenje optimizma, kad građani uspiju protiv banaka - pristranost? Ne, jer veselje ne može biti pristrano

franak presuda,portal (1)
Borna Filić/PIXSELL
05.07.2013. u 14:00

Treba tražiti da Andrija Jarak opet izvještava o ovome. Ispod bankarskog prozora, naravno. Može ponovno zvati i raznježenog odvjetnika Šerića

Taman sam odlučio ne pisati oko udruge Franak i banaka, jer bi kao korisnik kredita u švicarskim francima bio pristran, no promijenio sam mišljenje. Uvjerili su me novinari na svim TV kako je ipak riječ o povijesnom događaju. Ne znam jesu li i oni uzeli stambene kredite u švicarcima, ali, nakon njihovih priloga, pa kada se pridružio i Bilić s Temom dana, uvjerio sam se da probuđena nada u smanjivanje rate kredita nije pristranost. A upravo to, taj optimizam razlijevao se s tv ekrana poput slapa.Taj je medijski pritisak, to glorificiranje očitog \"događaja dana\" bilo toliko da ga možemo uvrstiti u one birane trenutke - kada smo, eto godišnjica je, pobjeđivali u nogometu u Francuskoj 1998. (Hrvatska-Njemačka 3:0, za Nijemce još nije \"igrala\" Angela Merkel). No, kada je novinarsko kormilo preuzeo Andrija Jarak s Nove TV, to je već bila uništavajuća euforija. - U, ne bu dobro za bankare, show \"da Bog da im Andrija izvještavao ispod prozora\", upravo se odvijao, a Jarak je doveo i odvjetnika Šerića pod taj prozor. On je, vidjelo se, isto pokušavao biti nepristran, no presuda suca junačine Dobronića otopila je odvjetničku etiku i Šerić je raznježeno priznao da \"ovo jest povijesni dan, jer netko se usudio narušiti diktat banaka\". Nakon toga Andrija je još samo spretno odradio nekoliko kratkih uputa, pa se moglo saznati da nam je još čekati godinu dana do drugostupanjske presude, a onda će stvar na Vrhovni sud. Naravno, ako banke ne ponude nagodbu. \"U psihološkom smislu je ovo važno, pokazalo se da mali građanin može biti ravnopravan bankama\", raznježeno je završio Šerić. A ja pomislio kako treba tražiti da Jarak opet izvještava o ovome. Ispod bankarskog prozora, naravno.

MINUS

Nisu tv novinari skužili da skrivanja cigareta u trgovinama koristi starim brendovima, jer kupci neće ni shvatiti da su stigli novi \"modeli\". Povjerovali su tvrdnjama ministra Ostojića da je sve to zbog zdravlja.

PLUS

\"Bilo je zadovoljstvo donositi vam vijesti\" - pozdravila je na kraju RTL Danasa voditeljica Jasmina Kos, Napokon nešto novo, u redu nije u rangu \"Pozdrav braniteljima ma gdje bili\", ali promjenu valja pozdraviti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?