Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIS JOKIĆ:

S Milanovićem sam razgovarao, Plenkovića sreo

boris jokić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
01.09.2016.
u 00:15

SDP želi da Jokić nastavi reformu, HDZ ga ne isključuje

Mnogima najpoželjnija udavača ove predizborne kampanje, Boris Jokić, na spomen mogućeg političkog angažmana ili prihvaćanja ministarskog mjesta u bilo kojoj budućoj Vladi, uporno ponavlja: Ne, ne dolazi u obzir! Iako su čelnici stranke Pametno, bračni par Puljak, jasno rekli da bi ga, budu li oni utjecali na formiranje Vlade, željeli vidjeti na mjestu ministra obrazovanja, Boris Jokić, bivši voditelj kurikularne reforme, kaže da ga to ne zanima. – Nije to mjesto koje bih želio. I kao što sam rekao, u politiku ne idem – kazao nam je Jokić.

S predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem razgovarao je početkom srpnja, prije nego što je otišao na godišnji odmor, ali detaljnije o tom susretu ne želi govoriti. A predsjednika HDZ-a, kaže, slučajno je susreo u Pločama. U SDP-u ne kriju da Borisa Jokića, budu li oni sastavljali novu Vladu, žele na mjestu voditelja kurikularne reforme.

– Rado bih vidio Borisa Jokića na čelu ekspertne radne skupine. Mislim da ćemo se nakon izbora držati procedure i raspisati natječaj za formiranje ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu. Nadam se da će se javiti Boris Jokić i ostali bivši članovi ERS-a. O tome sam načelno razgovarao s Jokićem, nije mi dao precizan odgovor, ali je moj dojam da bi za to mjesto mogao biti zainteresiran – kazao nam je SDP-ov kandidat za ministra obrazovanja prof. dr. Neven Budak.

Jokić zaista ostavlja dojam da bi mjesto voditelja kurikularne reforme mogao prihvatiti, ali pod određenim uvjetima. – To je moje djelo i djelo članova naših radnih skupina, a sada ga svi svojataju – kaže pomalo razočarano. 

Bude li SDP formirao Vladu, zamjenica ministra obrazovanja mogla bi biti Sabina Glasovac, koja je u mandatu Željka Jovanovića bila pomoćnica, a u pojedinim krugovima proširila se i pomalo nevjerojatna priča da će SDP osnovati institut za kurikularnu reformu.

U HDZ-u smatraju da kurikularna reforma ne treba biti personalizirana i da nije dobro da je se vezuje isključivo uz jednu osobu, već da relevantni stručnjaci za određeno područje trebaju ponuditi najbolja rješenja, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja.

– Boris Jokić dao je svoj doprinos kurikularnoj reformi, mi ga ni do sada nismo isključivali iz tog projekta, pa to nećemo činiti ni ubuduće, bude li Boris Jokić zainteresiran za suradnju – kazao nam je Radovan Fuchs, predsjednik HDZ-ova Odbora za znanost. Iako u HDZ-u ne žele govoriti o potencijalnom ministru obrazovanja, u određenim krugovima spominju i profesora Damira Jelića.

>> Milanović: Kurikularna reforma mora se nastaviti, nemam ništa protiv da je vodi Jokić

Komentara 31

Avatar Idler 3
Idler 3
00:28 01.09.2016.

Na kojim je ovaj drogama? Svojata si i privatizira posel za koji je ne tak davno tvrdil kak je rezultat rada "stotina stručnjaka" !? Evo ga, sad bi još i uvjete postavljal...savršeno derište eSDePeja !!!

Avatar arhaika
arhaika
00:52 01.09.2016.

matko gluncic je milion puta bolji od ovog partijskog jokica.

DU
Deleted user
06:38 01.09.2016.

Ajde Jokicu , marsh u srbiju pa tamo uci decu kako je bilo 'nekih problema 'na ovim prostorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije