Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆEVA STRANKA:

'Kajtazi si pripisuje zasluge za besplatne udžbenike za Rome'

Nura Ismailovski
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
06.09.2016.
u 17:47

Ismailovski navodi kako je Kajtazi na Facebooku u petak objavio fotografiju na kojoj piše da su osigurani besplatni udžbenici za sve romske učenike, a u potpisu "Veljko Kajtazi pravi čovjek za nas"

Nura Ismailovski iz stranke Bandić Milan 365 optužila je Veljka Kajtazija da si je pripisao zasluge za osiguravanje besplatnih udbženika za sve romske učenike, što je nazvala nekorektnim i neetičkim.

Kajtazi je jučer, podsjetimo, optužio Ismailovski da putuje kroz romska naselja i podobnima isplaćuje novac.

Ismailovski navodi kako je Kajtazi na Facebooku u petak objavio fotografiju na kojoj piše da su osigurani besplatni udžbenici za sve romske učenike, a u potpisu "Veljko Kajtazi pravi čovjek za nas".

- Iz te slike može se zaključiti da je g. Veljko Kajtazi pripisao zasluge sebi i da je on osobno zaslužan za osiguravanje besplatnih udžbenika za sve romske učenike, što je očito i bila njegova namjera - navodi Ismailovski u priopćenju. 

Prava je istina, kaže, da je na prijedlog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića Gradska Skupština izglasala Odluku da Grad Zagreb osigura besplatne udžbenike za sve učenike pripadnike romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj koji pohađaju osnovnu i srednju školu. 

- Jedino obrazovani Romi mogu biti i jednakopravni članovi društva koje gradimo ne samo u ovom Gradu nego i svim dijelovima Hrvatske. Gospodin Veljko Kajtazi kao saborski zastupnik imao je priliku i zadaću da to ostvari u prijašnjim mandatima. Zašto to nije učinio? Imao je podršku vladajuće strukture (HNS) i dovoljna financijskih sredstava koje je dobivao iz Državnog proračuna i uz sve to bio Zamjenik predsjednice Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma. Toliko o njegovoj vjerodostojnosti i obećanjima - poručuje Ismailovski.

- Nekorektno je i neetički sada pripisivati sebi zaslugu za nešto što je pokrenuo gospodin Milan Bandić, a cijela je javnost imala priliku vidjeti tko je bio protiv te inicijative i napustio sjednicu Skupštine kako bi se spriječilo donošenje te Odluke. To su bili partneri gospodina Veljka Kajtazija što jasno sugerira da je i on protiv obrazovanja vlastitog naroda. Dokaz tome je činjenica da on  nije u tom trenutku reagirao protestom, već se danas kiti tuđim perjem i objavljuje neistinite poruke. Žalim zbog toga i vjerujem da će pripadnici mog naroda na pravi način ocijeniti rad gospodina Kajtazija i da će prepoznati tko radi u njihovu korist i korist njihove djece - zaključuje.

>> Culej priznao da je pisao po Facebooku Kajtazija, objasnio i zašto

Komentara 4

Avatar kravata
kravata
20:08 06.09.2016.

Veljko gdje je tvoja istina o svađi tvojih roma, bilo bi posteno da poreces laz i reces istinu.

Avatar utunelu
utunelu
07:18 07.09.2016.

nisu besplatni ja sam ih platio ja i drugi sugradani!!!Bandic oko sebe okuplja lopove klosare i dijelim tude!Od bogatas lopovlukom i na racun grada napravi jos bogatije,od takvih ko romi daje im ono sta im ne pripada ,bdw zasto je Bandic na slobodi?

FI
fiona1412
23:22 06.09.2016.

Zar njima trebaju udžbenici ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije