Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŽNO VRIJEĐANJE

Culej priznao da je pisao po Facebooku Kajtazija, objasnio i zašto

stevo culej
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
23.08.2016.
u 14:45

Kajtazi se u XII. izbornoj jedinici ponovno natječe za Sabor te je na svojem profilu objavio kolaž fotografija s porukom 'Pravi čovjek za nas'

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej nazvao je Veljka Kajtazija, zastupnika romske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru „srpskim ciganinom i bivšim oficirom JNA“ na njegovu profilu na Facebooku, no poslije je taj status izbrisao.

– Iznosi laži i radi po nalogu mrzitelja Hrvata, što nije vaš program suživota – napisao je Culej na Facebooku. Danas je pak u Saboru kazao da nije točno da je sve to napisao.

– Ni u kom slučaju nisam gospodina Kajtazija nazvao srpskim ciganinom nego sam rekao da je lagao kao oni koji lažu. A jesam li rekao da je on oficir? Pa činjenica je da je on bio oficir JNA. Ja nisam ni na koji način uvrijedio ni jednog Roma koji su predivni članovi naše hrvatske zajednice. I mogu reći da imam jako puno prijatelja, gospodina Memedija, gospodina Pajtu iz Belog Manastira i mnoge druge prijatelje koji će glasati za mene – kazao je Culej. Ipak priznaje da je pisao na Facebook zidu Kajtazija, a objasnio je i zašto.

– Na zadnjoj sjednici u Hrvatskom saboru vrijeđao je i debelo uvrijedio sve pripadnike hrvatskog naroda jer je rekao da je romska nacionalna manjina ugrožena u RH od većinskog hrvatskog naroda te da za to postoje mnogi dokazi kao onaj da Hrvati romskoj manjini bacaju bombe u dvorište, što se dogodilo tu u Zagrebu u njihovu naselju, pa ga ovim putem molim da dokaže tu svoju tvrdnju da su romske ili bilo koje druge manjine ugrožene od Hrvata, posebice da im bacaju bombe. Budući da nisam imao priliku odgovoriti u Saboru, hvala što ste mi sada dali priliku – kazao je Culej novinarima, a na pitanje hoće li se ispričati Kajtaziju, odgovorio je "naravno da hoće ako tu ima nekog uvredljivog sadržaja“.

– No kako ću se ispričati za riječi da je oficir JNA ili da je lagao? Pa ne mogu zato što je lagao da hrvatski narod baca bombe nacionalnim manjinama po dvorištu. Mislim da se on treba ispričati hrvatskom narodu za te laži koje je izrekao u Saboru – komentirao je Culej. 

>> 'To ti je za sve objave': Mostov kandidat tvrdi da ga je HDZ-ovac udario šakom u glavu

Iz Ureda saborskog zastupnika Veljka Kajtazija stiglo je priopćenje u kojem su poslali fotografiju komentara vrijeđanja "na nacionalnoj osnovi" te "govora mržnje".

– Jako smo razočarani i iznenađeni ovim postupkom saborskog zastupnika Steve Culeja te molimo nadležna tijela za ​žurnu reakciju – stoji u priopćenju.

Komentara 61

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
11:50 23.08.2016.

Nepismeni Stevo je zlo i problem za državu, a oficir Kajtazi sa vilom u Gornjem Gradu i crnim Mercedesom je pojam dobrote, dok u isto vrijeme nije ništa učionio za one najranjivije u njegovoj zajednicu, a to su djeca koja se svakodnevno tjeraju na prostituciju, projsačenje i džeparenje. Zašto ta djeca nisu u socijalnim službama Kajtazi. To je tvoj posao, da se brineš o njima. Što si učionio za njih???

DU
Deleted user
12:36 23.08.2016.

Steve je samo rekao istinu, eh sad....problem je kad ta istina nekog zaboli pa onda hajmo malo kakiti o govoru mrznje ....

CA
carlo20
13:09 23.08.2016.

Bavimo se krivim stvarima, novinari licemjerno, a i svi mi previđamo namjerno što se dešava s Romskom djecom. Zašto se njihovi vođe kao Mafijaši vozaju u skupim automobilima i žive u vilama u G. Gradu dok se djeca eksploatiraju u prostituciju, prosjačenje, džeparenje. Eto to je ono što na mene ima utjecaj iz prve ruke, to je ono što vidim na prvom semaforu. Zašto ta djeca nisu u socijalnim službama. Djeca neroma se expresno salju u Domove i miču od roditelja zlostavljača, zašto ne vrijede isti uvjeti za Romsku djecu. Zašto im se oduzima budućnost. Ovime što imaju sada, a to im ovi poput Kajtazija serviraju u proteklih 8 godina koliko su njegovi na vlasti, znači samo kriminalnu budućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije