Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Runtić koautor glazbe u Big Brotheru

Zastupnici Živog zida – tko je tko

palfi, sinčić, pernar
Foto: Kristina Stedul Fabac, Patrik Macek/PIXSELL
1/2
14.09.2016.
u 08:24

Škibola je bio na prvoj deložaciji Živog zida kada je iz kuće morala otići obitelj Vukić

Od osam saborskih zastupnika koalicije “Jedina opcija” koju čine – Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Uvijek frankeri i Akcija mladih – čak pet dolazi iz Živog zida. Prvi je od njih čelnik Živog zida (ŽZ) Ivan Vilibor Sinčić koji je u prošlom sazivu Sabora bio i jedini zastupnik te stranke. Već se zna da je Sinčić rođen 28. kolovoza 1990. u Karlovcu te da je završio preddiplomski studij elektrotehnike i informacijske tehnologije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Zastupnik je postao i viši medicinski tehničar Ivan Pernar, rođen 14. listopada 1985. u Zagrebu, koji je trenutačno nezaposlen. Pernar je zapravo osnivač Živog zida. Stranku je osnovao 2011., a sad je jedan od četvero supredsjednika stranke i član Glavnog odbora.

Odlukom birača priliku da postane saborskom zastupnikom Živog zida dobila je i Vladimira Palfi, rođena 21. studenoga 1982. u Čakovcu. Palfi je inženjerka građevine, a trenutačno i studentica na Fakultetu za marketing i odnose s javnošću. Članica je Živog zida od 2011. Također je supredsjednica stranke i članica Glavnog odbora. Kako je u ovom trenutku na rodiljskom, prve dvije godine u Saboru će je zamjenjivati član Glavnog odbora, povjesničar Branimir Bunjac. Četvrti je zastupnik Hrvoje Runtić, rođen 29. kolovoza 1973. u Vinkovcima, koji živi u Osijeku. Glazbenik je, a radio je i kao nakladnik te novinar, voditelj i urednik na lokalnim radiopostajama i televizijama. Recimo, koautor je glazbe za neke TV emisije, poput RTL-ova Big Brothera. Član je Živog zida od 2013., supredsjednik je stranke i član Glavnog odbora te šef ogranka Živog zida u Osijeku. I posljednji, peti saborski zastupnik Živog zida je Marin Škibola, rođen 14. prosinca 1991. u Rijeci.

Škibola je magistar ekonomije, završio je Ekonomski fakultet u rodnoj Rijeci, usmjerenje Gospodarstvo Europske unije. Trenutačno je nezaposlen. Od 2011. član je Živog zida. Bio je na prvoj deložaciji Živog zida 2012. kada je iz svoje kuće morala otići obitelj Vukić iz Zadra.     

>> Javio se 'nestali' član Živog zida: Laž je da sam se prodao HDZ-u i da želim preuzeti Živi zid

>> Ono što je Most izgubio, Živi zid je dobio - zajedno imaju 21 mandat

Komentara 50

MA
MarioG
08:39 14.09.2016.

Sumnjam da ova ekipa može dati kvalitetne prijedloge za ekonomije, gospodarstva, financija..

FN
Fr@njo
08:51 14.09.2016.

ocekujem u Saboru dodatni cirkus..i nista vise.

Avatar Britko
Britko
08:47 14.09.2016.

Žali bože para za ove nesposobne buntovnike koji neznaju riješiti ni križaljku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije