Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob u stranci

Javio se 'nestali' član Živog zida: Laž je da sam se prodao HDZ-u i da želim preuzeti Živi zid

hrvoje runtić
Foto: Facebook
1/2
13.09.2016.
u 18:22

Hrvoje Runtić reagirao je na, kako kaže, laži koje je čuo, a jedna od njih jest kako su ga kolege Sinčić i Pernar zvali na nekakav sastanak, a on se nije pojavio

Supredsjednik Živog zida Hrvoje Runtić reagirao je na cijelu situaciju koja se događa u Živom zidu. Detaljno je prepričao što se zbivalo do sada. Kaže da je čuo mnogo laži o sebi, što ga je i ponukalo da objasni što se zapravo događalo.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti: 

– Tijekom današnjeg dana u nekoliko sam navrata vidio i čuo neke tako nevješto izrečene laži o sebi, da sam se pitao izdaje li me vid i sluh. Jedna od njih, najveća, jest da su me kolege Sinčić i Pernar zvali na nekakav sastanak, a ja se nisam pojavio. Kasnije sam pak saznao da je taj sastanak u stvari bio osnivačka skupština nove stranke skromno nazvane "Živi zid Ivana Vilibora Sinčića", pa je moja nevjerica time bila veća, jer što bih ja na takvom sastanku uopće radio?

Prije nekih pola sata pogledao sam i snimku s HRT-a na kojoj kolega Sinčić, na novinarkino pitanje je li istina da su osnovali novu stranku, odgovara da jesu, jer navodno oko "ovog Živog zida" postoje "pravne zavrzlame", pa da se ima rezervna opcija, no da "mi kontroliramo oba pravna subjekta", dakle obje stranke. To bi značilo da je kolega Sinčić u Živom zidu supredsjednik, a u Živom zidu Ivana Vilibora Sinčića predsjednik, da je kolega Pernar u Živom zidu supredsjednik, a u Živom zidu Ivana Vilibora Sinčića dopredsjednik i tako redom.

Koliko god ova zbrka djelovala kao neki loš crni film, mogu zaključiti samo jedno – ovakav događaj u povijesti moderne Hrvatske još se nije zbio. A zašto se dogodio i kakve su to "pravne zavrzlame" zbog kojih se ovo dogodilo, ostaje tek vidjeti, iako sam uvjeren da kolege Sinčić i Pernar to vrlo dobro znaju. Znaju, al' ne haju, što bi se u narodu reklo.

Baš zbog toga što pretpostavljam da znaju, tijekom večeri, preko trećih kanala, a putem društvenih mreža, puštena je u opticaj laž da je razlog osnivanja nove stranke taj da sam se ja "prodao HDZ-u" i da želim preuzeti Živi zid. Ako znamo da Glavni odbor Živog zida ima 11 članova, a ja sam samo jedan od njih, supredsjedništvo ima 4 člana, gdje sam ja također samo četvrtina tog stranačkog tijela, postavlja se logično pitanje uz pomoć kakve matematike bih ja uopće mogao "preuzeti" Živi zid? Koju novu laž ćete plasirati ljudima ako ja u idućim danima izađem iz tih vaših stranaka, koliko li ih je već, i nastavim raditi sve isto što i do sada kao nezavisni zastupnik?

Svakome imalo inteligentnom jasno je da je riječ o laži punoj rupa, ali inteligentnih je malo.

Puštanjem te laži u optjecaj, večeras je lansirana hajka na moj Facebook-profil i na mene osobno, pa me se naziva pogrdnim imenima, prijeti mi se, psuje i tako redom, za što vjerujem da je pomalo i protuzakonito.

No, vratimo se onoj tvrdnji s početka da su me kolege zvali, a ja se nisam odazvao. Nisu me zvali. Stoga pozivam HAKOM ili bilo koju drugu agenciju nadležnu za takve stvari, neka izvrši uvid u ispis poziva s mog, Sinčićevog i Pernarova broja, pa ih dâ javnosti na uvid, kako bismo vidjeli tko laže.

Ja znam tko laže

I na kraju, poručujem kolegi Sinčiću da ne zaboravi da ne samo da nije htio sa mnom razgovarati kada sam tražio da se stranku nakon pet godina počne voditi u skladu sa zakonima i Statutom (da se imenuje napokon GO, a ne da se određeni ljudi u javnosti predstavljaju kao članovi, a to nisu, da se imenuje NO koji bi vodio nadzor nad financijskim poslovanjem stranke, da se odluke u stranci prestanu donositi od jedne osobe, da stranka dobije političkog tajnika, administrativnog tajnika, tajništvo, računovodstvo, knjigovodstvo, a ne da se sve vodi iz nečijeg dnevnog boravka), nego je nakon toga sa mnom prekinuo svaku komunikaciju, ekspresno tiskao tisuće i tisuće plakata i letaka s kojih poziva da se u 4. izbornoj jedinici, u kojoj sam bio nositelj liste, ne glasuje za mene nego za njima podobnog kandidata koji je drugi na listi, uz poruku "zaokružite broj 2, kandidata podupire Ivan Vilibor Sinčić" te napokon platio da poštari te letke raznose po dvjema županijama.

Na to je utrošen silan stranački novac, novac s kojim bi neka obitelj vjerojatno živjela mjesecima, a operacija sabotiranja je ipak pala u vodu i novac je bačen u vjetar.

Stoga, kolege, molim vas da me više ne pozivate preko medija jer moj telefon i e-mail adresu imate. To su stari ofucani trikovi, da saznaš iz novina da si bio pozvan negdje gdje nisi. Vrijeme naših razgovora je završilo, a kroz ta vrata koja spominjete, koliko god širom otvorena bila, ja više neću proći. No, ne brinite, od mene vam ne prijeti nikakva opasnost, ja ću se i dalje držati programskih načela Živog zida, jer to su i moja životna načela. Pitanje je jesu li i vaša – napisao je Hrvoje Runtić.

Živi zid oglasio se na Facebooku

U međuvremenu je na Facebook-stranici Živi zid objavio novi status u kojem su napisali da mediji opet sudjeluju u napadu na njihovu organizaciju, ali da je to kratkotrajan udar te da su njihovi mandati sigurni.

"Dragi prijatelji, mediji opet sudjeluju u napadima na našu organizaciju. To je kratkotrajni udar kao i mnogobrojni dosad. Kojih je bilo i kojih će biti. Naši mandati su sigurni, prodat se nećemo sigurno. Dakle, za to ne brinite, kao ni za organizaciju. Ovo što nas opet povlače po novinama će se zaboraviti za par dana. Nemojte gubiti živce, bit će sve u redu, kao što je i svaki put do sada bilo", stoji u statusu.

Živi zid, čini se, potresaju ozbiljne unutarstranačke trzavice. Podsjetimo, već je u noći izbora, nakon što su unutar koalicije Jedina opcija osvojili osam mandata, Mihaela Varga (inače Runtićeva partnerica), članica Središnjeg odbora Živog zida, na svojoj Facebook-stranici iznijela je prilično teške optužbe na račun Vladimire Palfi, Sinčićeve partnerice i supredsjednice Živog zida, ali i same stranke, u kojima tvrdi kako su ideali stranke izdani. 

Runtić obrisao status na Facebooku

Potom se javio i novi problem jer se stranci nije javio novopečeni zastupnik i supredsjednik Živog zida Hrvoje Runtić. Ivan Vilibor Sinčić  jučer je na konferenciji za medije rekao kako ne zna gdje je Runtić te ga putem medija pozvao da se javi.

Runtić se i prije nekoliko sati prvo oglasio na Facebooku, a onda je obrisao status:

– Netko skuplja salvete, netko markice, netko nekretnine s javnih dražbi, netko stranke. Netko pak voli skupljati laži, pa laže čim zine.
A tko laže, taj i... – napisao je  u statusu Runtić.

– Kolega Runtić ne dolazi na sastanke, ne javlja se, ne znamo što je s njim. Postavili smo ga na listu, htio bih da dođe, on je i dalje član Živog zida, pozivamo ga da razgovaramo kako bismo mogli zastupati ono za što je na izborima dobio povjerenje. Naša vrata su mu otvorena – poručio je jučer Sinčić i komentirao napade na članove stranke kao i navodni raskol.

Živi zid se požalio i kako netko otvara druge profile na Facebooku s istim nazivom i istom slikom te ostavlja čudne komentare.

Sinčić tri dana prije izbora osnovao novu stranku

Podsjetimo i da je Ministarstvo uprave potvrdilo HRT-u da je 8. rujna 2016., odnosno samo tri dana uoči izbora, zaprimilo zahtjev za upis političke stranke pod nazivom Živi zid – Ivan Vilibor Sinčić u registar političkih stranaka RH. 

Na pitanje novinarke zašto je povukao taj potez, Sinčić je, izbjegavajući konkretan odgovor, rekao kako je samo riječ o pravnim zavrzlamama te da se htio osigurati. Na opetovano inzistiranje novinarke odgovarao je kako je koalicija čvrsta i da ta koalicija ide dalje: – Nije bilo nikakve fige u džepu. Uvijek je bilo nekakvih podmetanja.

> > Sinčić: 'Dok god je Petrov na političkoj sceni, bit će mnogo odugovlačenja i maltretiranja. Velika koalicija će se dogoditi prije ili poslije

> > Sukob u Živom zidu! Članica središnjeg odbora napala Sinčićevu zaručnicu: Ideja stranke je izdana, kad ona zaurla Sinčić ne smije zucnuti

Komentara 89

MD
mare_dalmacija
11:06 13.09.2016.

Propali student skužio kako se 'uhljebiti'! Gubljenje vremena i obmana građana!

DI
dirižabl
11:08 13.09.2016.

"Čestitam" glasačima Živig zida

Avatar ShuPac
ShuPac
11:33 13.09.2016.

g. Runtića poznajem osobno ..... to je iznimno poštena i odgovorna osoba .... i također iz vrlo povjerljivih izvora (inače nisam član ŽZ da me se ne protumači krivo) znam da je glavni krivac za sadašnje stanje u Živom zidu partnerica G. Sinčića. To je osoba čija je taština i želja za probitkom davno premašila sve ono što smo vidjeli od recimo Sanadera i/ili Karamarka ... Opet se ponavlja ono stara poslovica - daj čovjeku da vlada pa ćeš vidjeti kakav je zapravo čovjek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije