Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo društvo

Bandiću pod skute Rusak, Tireli i 'preslagač' Špika

Koalicije za premijera
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
17.08.2016.
u 19:45

Nositelj Bandićeve liste u 9. jedinici je načelnik Vira Kristijan Kapović koji je, kao i gradonačelnik Zagreba, bio pod istragom USKOK-a

Od ukupno 177 pravovaljanih lista za izbore predanih Državnom izbornom povjerenstvu, one zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i partnera (Reformisti, BUZ, Novi val, HSS-SR) najzanimljivije su i analizirat će se još danima. Pogotovo ona u prvoj izbornoj jedinici. Na Bandićevoj listi za centar Zagreba, uz prvu na listi Jelenu Pavičić Vukičević našao se i Milivoj Špika, “glavni preslagivač” Tomislava Karamarka u dramatičnim tjednika prije pada Vlade, i to na visokom drugom mjestu.

Četvrti transfer

Na treće se smjestila Gordana Rusak, čije je prezime već sada sinonim za političku trgovinu. U samo godinu dana gospođa Rusak u Sabor je ušla na listi Mosta, potom je prešla u HRID, a pad Vlade dočekala je pak u Klubu HSLS-a. Na četvrtom mjestu iste liste bivša je šefica Laburista Nansi Tireli koja je novom predsjedniku Laburista Tomislavu Končevskom predbacivala da je upravo on Bandićev čovjek u trenucima dok je preslagivanje Vlade bila goruća tema. Peta na listi je književnica Milana Vuković-Runjić čijoj je knjižari u posljednji tren upravo Grad Zagreb spriječio najavljenu deložaciju zbog duga od 200 tisuća kuna. Zadnji na Bandićevoj listi u prvoj jedinici našao se pak Đuro Lubura, jedan od inicijatora akcije za spas Imunološkog zavoda.

Zanimljiva je i Bandićeva lista u 10. jedinici. Uz splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara tu je i Pero Vićan, moćni Dubrovčanin koji je svojevremeno s gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem bio osuđenu u aferi Šipan zbog zloporabe položaja i ovlasti. Nositelj Bandićeve liste u 9. jedinici je načelnik Vira Kristijan Kapović, bivši SDP-ovac, koji je, kao i njegov kolega Bandić, bio pod istragom USKOK-a. Zagrebački gradonačelnik ima zanimljivo lice na prvom mjestu u četvrtoj jedinici. Riječ je o šefu podružnice stranke Milan Bandić 365 u Slavonskom Brodu Petru Bašiću, povjesničaru koji se “proslavio” izjavom “Da je Hitler pobijedio, svijet bi bio tehnološki napredniji, a NDH bi preživjela”.

Svog “kapitalca” u centru Zagreba ima i HSP, HČSP..., i to glumca Božidara Alića koji je na drugom mjestu, dok je Domovinska koalicija predvođena HSP-om AS u istoj jedinici na drugom mjestu istaknuo poznatu zviždačicu Vesnu Balenović.

Adut Laburista

Nositelj liste Laburista u sedmoj izbornoj jedinici je Zorislav Antun Petrović, bivši dugogodišnji predsjednik Transparency Internationala. Stranka Pametno za nositelja liste u osmoj jedinici postavila je Sašu Zeleniku, koji je bio desna ruka SDP-ovu ministru obrazovanja Željku Jovanoviću.

Komentara 22

MA
macor
20:02 17.08.2016.

luzer do luzera Koji IQ imaju oni koji ce ovima glas dati?A posebno ovoj Rukasak koja mjenja stranke ko netko carape.

Avatar liquidsky
liquidsky
20:01 17.08.2016.

Vjerojatno slučajno, jer teško je vjerovati da bi neki od udruženja pod nazivom BM365 plaćeni dizajner tako napakostio Bandiću, grafičko rješenje Bandićeve kampanje prikazuje rešetke iza kojih se nalazi premijer. Znamo kako to izgleda: #Premijer. Kao da je netko prorekao Bandićevu budućnost. Kakav Bandić, takva mu i družina.

AG
agava
21:34 17.08.2016.

Uvjet za upis u stranku MB365 je da si do sada promijenio bar tri stranke, a ako si promijenio više od tri automatski dobivaš funkciju. Mile, Mile ništ ti to nebu pomoglo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije