Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik SDP-a

Milanović o tajnim snimkama razgovora s braniteljima: Skužili smo da nas snimaju. Šutjeli smo i smijali se

Zoran Milanović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
24.08.2016.
u 21:10

- To govori o karakteru nekih ljudi, ne svih - rekao je Milanović.

Predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović rekao je da su ovo njegovi zadnji izbori u ovoj ulozi "predvodnika svih".

Milanović je, gostujući večeras u Dnevniku Nove TV, rekao kako smatra da SDP-om predvođena Narodna koalicija neće odmah osvojiti većinu, pa će nakon izbora pregovarati. Za mogućnost velike koalicije s HDZ-om rekao je da nije realna. 

– Mi nismo zemlja u krizi niti nam je potrebna vlada koja bi se brinula o elementarnim pitanjima, mi smo ipak uređena država. Te velike koalicije su iznuđene. One u Njemačkoj nisu donijele ništa dobro – rekao je Milanović.

Za Andreja Plenkovića rekao je da je slabašan predsjednik HDZ-a, dok oni traže ozbiljnog proeuropskog partnera. 

Na pitanje o mogućnosti koalicije s Mostom i Milanom Bandićem, rekao je da treba vidjeti kako će proći na izborima.

Milanović je kritizirao HDZ zbog odnosa prema ženama i pravom na izbor u vezi s pobačajem.

– To je obećanje da će, u slučaju da dođu na vlast, hrvatske žene izručiti mesarima u garažama – rekao je Milanović.

Milanović je naglasio i da ćemo, ako se srbijanska vlada bude ponašala tako da ugrožava hrvatske nacionalne interese, morati djelovati jasnim, konkretnim, oštrim i pravednim protumjerama.

Milanović je rekao da je njegova vlada smanjila neke poreze, što je potaknulo potrošnju.

– Naše mjere su smislene, imaju cilj i kontekst – rekao je Milanović dodajući kako HDZ već na četvrtim izborima kaže da će smanjiti PDV, čime, tvrdi, ugrožava stabilnost proračuna.

– Onaj tko to govori ne zna – rekao je Milanović.

Zoran Milanović je komentirao i tajne snimke razgovora sa predstavnicima branitelja koje je objavio Jutarnji list. - Mislite na ovo tajno snimanje što smo skužili - kazao je Milanović i nasmiješio se. Na pitanje je li im rekao da je "Vlada u Beogradu beogradska čaršija koja se ponaša bahato" i dodao da će 'ako bude potrebno, ne samo blokirati pregovore Srbiji, nego će i proganjati njihove počinitelje na Kosovu". - Ja sam to rekao javno u debati sa Plenkovićem na HTV-u. Možda nisam upotrijebio riječ čaršija - rekao je Milanović te dodao da mu nije normalno da ga se tako snima. 

- Mi smo to skužili, ali smo šutjeli i smijali se. To govori o karakteru nekih ljudi, ne svih - rekao je Milanović i dodao da će se i dalje sastajati sa predstavnicima braniteljskih udruga.  - Ovi dečki su došli kod nas u SDP. Jako dobro smo se razumjeli. Oni jako dobro znaju što mi zamjeraju. Žalili su se neki da su protiv njih podnesene prekršajne prijave zbog onog kod Markove crkve, ali ja nisam sudac, prekršili su zakon - kazao je Milanović. 

>> Prilika za predizbornu promidžbu: Milanović i Plenković 'otvorili' Novogradiško ljeto

Ključne riječi

Komentara 140

FN
Fr@njo
20:15 24.08.2016.

Za opcu dobrobit i mir, nadam se da te necemo vise trebati trpjeti.

DU
Deleted user
20:06 24.08.2016.

Nestani iz naših života ,siti smo tvoje "šibicarske" politike.

PS
ps25
19:58 24.08.2016.

Pa pa Zoki!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije