Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASTUPNICA MOSTA

Ružica Vukovac: Učinio si kazneno djelo, van iz politike!

Ružica Vukovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
07.09.2016.
u 16:15

"Ključna je demokratizacija izbornog sustava. Onaj tko dokazano nije radio u javnom interesu ne može obnašati važnu političku funkciju"

Sa saborskom zastupnicom Mosta Ružicom Vukovac, koja se natječe u petoj, slavonskoj izbornoj jedinici, nekoliko dana uoči izbora razgovarali smo o planovima Mosta, ali i o Mostovim konkurentima SDP-u i HDZ-u.

Koliko mandata očekujete osvojiti u svim izbornim jedinicama, a koliko u vašoj, petoj izbornoj jedinici? Jedan mandat vjerojatno je siguran, tko vam je najopasniji konkurent za osvajanje još jednog mandata?

S obzirom na to da smo građanima dokazali vjerodostojnost, očekujemo još bolje rezultate u svim izbornim jedinicama. Što se tiče pete izborne jedinice, u njoj se nalaze pojedinci koji dišu punim plućima za Slavoniju, poznaju probleme njezinih stanovnika jer ih i sami svakodnevno proživljavaju.

Most je iznio uvjete koje će stranke morati ispuniti prije nego što uopće s jednom od njih formirate Vladu. Koji je uvjet vama osobno najbitniji i zašto?

Smatram da je ključna demokratizacija hrvatskog izbornog i političkog sustava. Bitna je stavka da se osobe koje su počinile teška kaznena djela i djela zlouporabe položaja i ovlasti moraju maknuti iz političkog djelovanja. Ne može netko tko dokazano nije radio u javnom interesu i dalje obnašati neku važnu političku funkciju.

S kime biste radije formirali parlamentarnu većinu – s HDZ-om ili SDP-om?

Osobno bih bila najsretnija kada se uopće ne bismo nalazili u toj situaciji i kada ne bismo morali formirati parlamentarnu većinu s HDZ-om ili SDP-om. U srži je riječ o dvije jednake stranke.

Inzistirate li i dalje na tome da predsjednik buduće Vlade ne smije biti ni Andrej Plenković ni Zoran Milanović?

Most nikada nije potencirao priču o foteljama. Nema te pozicije koja bi nam bila ispred interesa građana. I dalje smatramo da je gospodin Petrov najbolji kandidat, a o ostalome ćemo nakon izbora kada vidimo rezultate.

Koji je najveći uspjeh Vlade Tihomira Oreškovića, ako je uspjeha uopće i bilo? A koja je bila najveća pogreška te Vlade?

Naši su ministri bilježili odlične uspjehe u izvršnoj vlasti. Ministar Panenić predano je radio na zaštiti hrvatskih interesa, prvenstveno u pitanju Petrokemije i sisačke rafinerije, ministrica Alibegović znatno je uštedjela i racionalizirala potrošnju u svome sektoru, ministar Romić stopirao je sramotne bonuse upravi Hrvatskih šuma... Niz je pozitivnih poteza koji su obilježili ovu Vladu. Najveća pogreška, ako je možemo tako nazvati, jest potpun nedostatak interesa našeg partnera, konkretno HDZ-a, za sustavan rad.

Na čemu će Most najviše inzistirati i čime se najviše baviti ako bude sudjelovao u radu nove Vlade?

Na svim najvažnijim smjernicama programa: revitalizaciji hrvatskog gospodarstva, osobito poljoprivrede koja je iznimno važna nama Slavoncima, racionalizaciji i smanjenju potrošnje svih državnih tijela, proglašenju isključivog gospodarskog pojasa, hitnome donošenje poreznih olakšica za poduzetnike kako bi se poboljšala poduzetnička klima u cijelosti... Ostat ćemo dosljedni.

>> Most službeno započeo predizbornu kampanju. S juga Hrvatske stigla poruka Bože Petrova

>> Utvrdu HDZ-a, 9. jedinicu, mostovci planiraju napasti Buljem i Grmojom

Komentara 17

DH
dalibor.hren
18:23 07.09.2016.

Kandidati za ravnatelje osnovnih i srednjh škola moraju priložiti potvrdu o nekažnjavanju, a Sabor je pun pravomoćno osuđenih kriminalaca!

CR
cronada
17:39 07.09.2016.

To bi vec odavno trebao bjti Prvi preduvijet za javno politicko djelovanje! Uz dokumentaciju kao zivotopis bi MORAO biti obavezno i izvadak o kaznjavanju !!

RG
RuzaSapina56@gmail.com
19:17 07.09.2016.

Osumnjiceni a pogotovo osuđeni ne smiju imati mjesta u politici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije