Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborna taktika

Utvrdu HDZ-a, 9. jedinicu, mostovci planiraju napasti Buljem i Grmojom

Božo Petrov, Miro Bulj i Nikola Grmoja
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
06.07.2016.
u 12:40

Stranka želi da se njezin lider Petrov sučeli u 1. izbornoj jedinici s Milanovićem i Plenkovićem, no Petrov još nije pristao na takav plan

Lider Mosta Božo Petrov u 1. (zagrebačkoj) izbornoj jedinici u srazu sa šefovima SDP-a i HDZ-a, Zoranom Milanovićem i Andrejem Plenkovićem. To je utakmica koju priželjkuju brojni mostovci, iako Petrov još nije dao svoj pristanak. U Mostu smatraju da bi i jedan od osnivača stranke, Nikola Grmoja, na predstojećim izborima mogao izaći izvan Metkovića, ali ne simbolično (posljednje mjesto u 1. jedinici) kao na prošlim parlamentarnim izborima. Rado bi ga vidjeli na listi u 9. jedinici (Zadar, Knin, Sinj, Šibenik, Lika) kao pomoć saborskom zastupniku Miri Bulju. Bulj je na prošlim izborima zajedno s primoštenskim gradonačelnikom Stipom Petrinom – koji je u međuvremenu raskrstio s Mostom – uspio izboriti ulazak u Sabor na teritoriju koji tradicionalno glasa za HDZ.

– Riječ je o biračkom tijelu kojemu su Bulj i Grmoja svakako bliži od Plenkovića – kaže izvor iz Mosta.

Most je inače, barem u 9. i 10. jedinici, postao tražena “udavača”. Nude mu se nezavisne liste i pojedinci, ali još ništa nije potpisano. Za danas su dogovoreni razgovori s nekoliko načelnika iz 9. izborne jedinice. Čak je i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, koji je već sklopio sporazum sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem o suradnji na lokalnim izborima dogodine, izjavio da pregovara s Mostom o eventualnom zajedničkom izlasku na prijevremene parlamentarne izbore. S obzirom na to da je Bulj u Sinju pred Petrovom i Tihomirom Oreškovićem rekao kako je čuo da se Baldasar dogovara s Milivojem Špikom (šefom BUZ-a koji je iz Domoljubne koalicije pretrčao u Bandićev klub), vjerojatno je splitski gradonačelnik dobio “košaricu”.

U 10. izbornoj jedinci ostaje stara garda: gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić, Dubrovčanin Maro Kristić i načelnik Zadvarja Ivan Krželj. Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić natjecat će se u jednoj od četiri zagrebačke izborne jedinice. Šef kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić trebao bi, doznajemo, nositi listu u četvrtoj, osječkoj jedinici, dok će u 5. izbornoj jedinici (Slavonski Brod, Vukovar) listu nositi ili ministar gospodarstva Tomislav Panenić ili zastupnica Ružica Vukovac.

>> Birači imaju pravo znati: Most mora reći s kim bi nakon izbora

Komentara 26

BJ
Bjelovar112
12:50 06.07.2016.

Jakih snaga dosad se zanjih nije ni čulo .

TO
Torcidas
13:14 06.07.2016.

Imaju slogan kako poticati teroriste na daljnje rusenje ugleda Hrvatske, na žalost lazni branitelji huligani sjede i u Saboru, užas!!!

TO
Torcidas
13:12 06.07.2016.

Lani branitelj i preprodavač zemljišta PIK Opuzen, vodit ce oni bitku s institucijama!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije