Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.01.2015. u 22:17

Zar je moguće da u stranci kontrolirane javne strategije netko tako istupi ne konzultirajući se s vrhom stranke!?

Sandra Petrović Jakovina napravila je veliku štetu SDP-u osporavajući pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović, a politički promašaj pokušala je umanjiti izvlačenjem kako ju je inače iskusna novinarka tportala Helena Puljiz pogrešno interpretirala jer je govorila u svoje, a ne uime SDP-a. Time je samo potencirala važnost pitanja: u čije je ime govorila Petrović Jakovina?

U ime Ive Josipovića, iako je bila članica njegova stožera za pravna pitanja, očito nije. Josipović se još jednom dokazao kao gospodin koji časno gubi, jasno dajući na znanje da s njezinim tumačenjima nema apsolutno ništa te da je sve što je imao reći rekao u izbornoj noći.

Za razliku od predsjednika SDP-a i Vlade Zorana Milanovića koji očito teško, nimalo gospodski, podnosi poraze. Usto, u ovom slučaju ne treba zanemariti činjenicu da je predsjednik Vlade dosad često imao osebujna tumačenja ustavnih i zakonskih odredbi u skladu sa svojim političkim potrebama, a i da je upravo on stajao iza iznenadnog političkog uzleta Petrović Jakovine, koju je na prvim izborima za Europski parlament pozicionirao na izgledno mjesto da bude izabrana, a unatoč i unutarstranačkim negodovanjima stavio ju je na listu kandidata i na drugim izborima.

Legitimno je pitanje je li Petrović Jakovina svome utučenom političkom zaštitniku sada pokušala vratiti uslugu i je li to učinila na nagovor ili samoinicijativno? Zar je moguće da takav samouvjereni iskorak u ozbiljnoj stranci kontrolirane javne strategije napravi visokostatusni član ne konzultirajući se s vrhom stranke, nesvjestan mogućih posljedica u slučaju propasti tog tumačenja!?

Čak i ako je to njezin osobni ispad, s obzirom na učinjenu štetu, SDP i premijer trebali su rezolutno reagirati, a ne ostavljati da se “jelo kuha”. Uzgred, valja reći da je DIP na prošlim izborima u odluci o konačnim rezultatima konstatirao da je, uz 1,36 posto nevažećih glasova, Josipović osvojio 60,26%, a Bandić 39,74% i nitko tada nije rekao da je DIP pogrešno računao.

>> Poznati ustavni stručnjaci smatraju da zakon nije prekršen

>> "Broj glasova kandidata utvrđuje se samo na temelju važećih listića"

Komentara 252

LE
leica2003
22:22 14.01.2015.

Svaka čast gospođi Ivani Petrović na komentaru u Dnevniku Nove TV. Stvarno nam je svima dosta ove sapunice. Samo unose nemir, svađaju ljude i sramote nas pred svijetom.

Avatar man_cro
man_cro
22:23 14.01.2015.

Ova koalicija djeluje kao krdo gnuova koje sumanuto juri kršeći i lomeći sve pred sobom, gazeći po svojima, dok se ne strmoglave kolektivno niz liticu slijedećih parlamentarnih izbora.

Avatar kvaternik
kvaternik
22:25 14.01.2015.

seljančica kojoj su skinuli opanke i obuli štikle...slika i prilika ove jadne ,štetočinske vlasti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije