Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američko obrazovanje dostupno u Hrvatskoj

Studiranje u Hrvatskoj, SAD-u i Dubaiju? Moguće je – na RIT Croatia!

RIT Croatia
Foto: RIT Croatia
05.02.2014.
u 08:30

Autentično američko obrazovanje dostupno je u Hrvatskoj kroz studije RIT Croatia. Studenti iz Hrvatske i cijelog svijeta, američki i europski profesori s bogatim akademskim i profesionalnim iskustvom, praksa u Americi ili Dubaiju, američka i hrvatska diploma, izrazito visok postotak zapošljavanja diplomanata…

RIT Croatia, donedavno poznat kao Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT), u Hrvatskoj postoji od 1997. godine kada je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske odlučilo inicirati osnivanje privatnih visokoobrazovnih institucija. Kao partnera u spomenutim nastojanjima odabrali su jedno od najuglednijih američkih sveučilišta - Rochester Institute of Technology (RIT) iz Rochestera, država New York, SAD. Sveučilište nudi više od 230 visokokvalitetnih akademskih studija čiju kvalitetu potvrđuju brojna priznanja uglednih svjetskih organizacija i medija. Riječ je o desetom po veličini privatnom sveučilištu u SAD-u koje se može pohvaliti jednim od najvećih i najstarijih programa stručne prakse u svijetu. Trenutno broji više od 18.000 studenata. Više pogledaj na www.rit.edu.

RIT je u Americi prepoznat kao jedan od svjetskih lidera čiji su studiji osmišljeni tako da su usmjereni na razvoj karijere studenata, a RIT Croatia svojim studentima unutar dvaju kampusa u Dubrovniku i Zagrebu, nudi tri svjetski priznata američka visokoobrazovna programa u obliku četverogodišnjih preddiplomskih stručnih studija: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb) i Informacijske tehnologije (Dubrovnik, Zagreb).

STUDIRAJ I U AMERICI ILI DUBAIJU!

Kako izgleda studiranje na RIT Croatia? Prvo, puno se radi. Doslovce – radi. Nema štrebanja napamet. Profesori se u svom radu obilato koriste najnovijom tehnologijom i nastavnim metodama, a sve s ciljem da studentima maksimalno približili tematiku koju predaju te ih za nju zainteresiraju. Studente uče da kritički razmišljaju, postavljaju prava pitanja te da se znaju snaći u traženju odgovora. Potiče se interakcija, kao i puno praktičnog rada kroz projekte te kvalitetan program stručne prakse. Studenti tako imaju priliku surađivati s kolegama s drugih kampusa, ali i provesti semestar u Rochesteru ili Dubaiju! Poslije uspješnoga završetka studija studenti dobivaju dvije diplome – hrvatsku, koju dodjeljuje RIT Croatia, te američku koju dodjeljuje matično američko sveučilište Rochester Institute of Technology.

A ONDA – CIJELI SVIJET JE TVOJ!

Više od 1600 diplomanata danas je uspješno u nizanju poslovnih rezultata. Većina ih radi na visokim menadžerskim pozicijama. Neki su zaposleni u velikim tvrtkama u Hrvatskoj poput Agrokora, T-HT-a, Ine, Dukata, Podravke, Zagrebačke banke, Adriatic Luxury Hotels, Valamar grupe, hotelskog lanca Starwood i dr. Neki su pak uspjeh izgradili u inozemstvu te rade diljem svijeta – od SAD-a, Europe i Australije pa sve do egzotičnih destinacija poput Karipskog otočja i Dubaija. Više pročitaj OVDJE.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije