Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
interna istraga

SOA istražuje curenje informacije o zatvaranju sisačke rafinerije?

rafinerija sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
21.09.2014.
u 20:52

Više izvora bliskih naftnoj kompaniji Ini i Vladi neslužbeno su RTL-u potvrdili da SOA istražuje tko je u medije plasirao informaciju

Nakon što je Vecernji list objavio informaciju da Ina gasi sisačku rafineriju, na noge nije dignuta samo cijela javnost već i tajne službe.

Kako javlja RTL, više izvora bliskih naftnoj kompaniji Ini i Vladi neslužbeno su potvrdili da SOA istražuje tko je u medije plasirao navedenu informaciju. Interna istraga provodio se u Ini, a da medijski rat šteti radnicima Ine, upozorila je i predstavnica radnika u Nadzornom odboru Ine i predsjednica sindikata Inaš Maja Rilović.

Kao što smo pisali, Ina bi sljedećeg tjedna trebala donijeti odluku o budućnosti svojih rafinerija. Od izvora dobro upućenih u zbivanja u kompaniji saznali smo da će kompanija najizglednije odlučiti o prestanku rafinerijskih aktivnosti u Sisku. To bi dovelo do otpuštanja 700 radnika.

Moguća odluka o gašenju sisačke rafinerije izazvala je pravu buru u Sisku i pogoršala ionako napete odnose hrvatske Vlade i MOL-a. 

– Iako nemamo ovlasti u upravi da možemo blokirati njihove odluke, učinit ćemo sve kako bismo se zaštitili od donošenja štetnih odluka i da zaštitimo energetski interes Hrvatske – poručio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je podsjetio na ugovor iz 2003. prema kojemu je strateški partner MOL odlučio investirati u rafinerije, odnosno povećati njihove kapacitete.

>>Nova bura na pomolu: Ina gasi sisačku rafineriju nafte?

>>Vrdoljak: Ina je povećala uvoz derivata da opravda gašenje rafinerije

Komentara 10

OK
okvardz
21:22 21.09.2014.

A šta SOA ima tražiti odakle informacije cure.Pa SOA je prva trebala doznati šta se sprema Hrvatskoj privredi i o tome odmah izvjestiti sve Hrvatske institucije i javnost a ne tražiti tko je odao dobro čuvanu tajnu koja nije smjela doći u javnost.To znači da su svi znali za to Vlada,Sabor tako i predsjednik Josipović.Znači svi su znali i sa tim su se složili ali su mudro šutjeli kako bi sakupili što više izbornih glasova a onda bi relkli kako ništa nisu znali.Politička banda i mafija Hrvatska nadam se da će doći nevrijeme i sve vas jednoga dana odpuhnuti u crnu povjest Hrvatske koja je Hrvatsku opljačkala i uništila.

CR
crocro
21:35 21.09.2014.

Oni se kunu u zaštitu Hrvatskih nacionalnih interesa. I silno se trude da nam ta "zaštita" Hrvatskih nacionalnih interesa uđe duboko u uho i kako bi smo mi birači to trebali zapamtiti i dati im glas na izborima. Ja bi samo želio odgovor na pitanje: Koji su to Hrvatski nacionalni interesi i koji će Hrvatski nacionalni interesi biti sigurno i nedvojbeno garantirano zaštićeni?

NE
Neonacionalist
00:47 22.09.2014.

Zatvorit će se prvo sisačka a za koju godinu i riječka rafinerija tako da će Hrvatska za par godina ostati bez ijedne rafinerije , dakle nastavlja se ubrzano deindustrijalizacija Hrvatske . A vlast i njihove špijune ne brine to negoo što je narod za to prerano saznao, malo je reći kako je to sramota i nadasve jadno .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije