Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR SE BUDI

Riječni turizam sve popularniji: ove godine pristaje 221 kruzer s oko 30.000 turista

Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/5
12.10.2016.
u 16:50

Paleta od 15 mjera koje Grad Vukovar daje kao poticaje poduzetnicima, gospodarstvenicima dodatno će se razraditi i obogatiti kako bi te mjere bile još učinkovitije

Svjesni velikog potencijala riječnog turizma, koji rezultira i sve većim brojem kruzera s turistima koji pristaju na obale Dunava, vukovarske gradske vlasti pripremaju mjere kako bi u što većoj mjeri iskoristili ovaj vid turizma.

Tako su danas, zajedno s Turističkom zajednicom grada Vukovara, organizirali doček za putnike s kruzera koji su pristali kod Vukovara. Turisti su imali prilike kušati domaća vina, rakiju, probati langošice, kulen, sir, kobasicu, šunku… Imali su prilike i gledati u živo kako se prave figure od gline. Sve to pratila je glazba tamburaša.

– Ovo je rekordna godina po broju pristajanja kruzera u gradu Vukovaru. Ovo je mali iskorak i promjena cjelokupne slike i pristupa turizmu u Vukovaru, a današnji doček turista je samo najava onoga što planiramo iduće godine. Mnogo toga se čini kako bi Vukovar, gradski ugostitelji i svi oni koji se bave turizmom imali neke koristi od ovako velikog broja dolazaka.

Paleta od 15 mjera koje Grad Vukovar daje kao poticaje poduzetnicima, gospodarstvenicima dodatno će se razraditi i obogatiti kako bi te mjere bile još učinkovitije. Siguran sam da će se novim pristupom doći do boljih rezultata, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Najavio je kako će ubuduće turista s kruzera koji budu pristajali kod Vukovara dočekivati na sličan način, a sve kako bi u što većoj mjeri iskoristili potencijale riječnog turizma. Gradska pročelnica za turizam Marina Sekulić rekla je kako su s današnjim danom kod Vukovara pristala 193 plovila od 221 koliko ih se očekuje da pristane do kraja sezone.

– Do sada je na taj način u Vukovar došlo 23.931 putnik, a u najvećem broju dolazili su Amerikanci i Nijemci. U porastu je i broj Francuza koji dolaze kao i turista iz skandinavskih zemalja – rekla je Sekulić dodajući kako su tijekom ove godine napravljeni određeni pomaci u vidu razvoja ovoga vida turizma.

Prema njezinim riječima prvi riječni kruzer ove godine u Vukovar je pristao 1. travnja dok će ove godine zadnji kruzer kod grada pristati 17. studenoga. U međuvremenu obavljaju se i razgovori s turističkim agencijama kako bi Vukovar i njegove znamenitosti i turističke atrakcije bile također uvrštene u turističku ponudu turista koji dolaze s kruzerima. 

Direktorica Turističke zajednice Vukovar Jasna Babić rekla je kako Vukovar svakako ima što ponuditi turistima te da to treba iskoristiti u što većoj mjeri.  Istaknula je kako turiste s kruzera interesira etno turizam, gnijezda roda i slične stvari kojih nemaju prilike vidjeti u gradovima iz kojih dolaze.

>> 'Hrvati u Srbiji i Vojvodini nisu više fizički ugroženi, ali se i dalje događaju incidenti'

Ključne riječi

Komentara 1

SD
sdpesticid
19:13 12.10.2016.

samo jedan odgovor se računa uz ovo pitanje a tog nema u ovom članku: koliko ti turisti ostavljaju novca pri dnevnom posjetu gradu vukovaru ? svodi li se sve na ( citat iz članka ) - Mnogo toga se čini kako bi Vukovar, gradski ugostitelji i svi oni koji se bave turizmom imali neke koristi od ovako velikog broja dolazaka ( završen citat .) - - ako se toliko ulaže tada se mora znati i nekakva očekivana dobit, zar ne ( ne u vidu citranog, naravno ) ? evo pitam, od skoro 24 000 turista, je li ostvaren prihod po turistu od min. 1, 2, 5 usd ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije