Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Časni sud liječničke komore

Protiv vinkovačkog ginekologa Nikole Kolaka pokrenut disciplinski postupak

05.03.2016., Vinkovci - Ginekolog Nikola Kolak. Photo:
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Autori: Romana Kovačević Barišić, Romana Kovačević
23.03.2016.
u 20:15

Povjerenstvo je jednoglasno prihvatilo mišljenje zdravstveno-inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja provedenog u vinkovačkoj bolnici – rekla je dr. Jadranka Pavičić Šarić, predsjednica Povjerenstva.

Protiv dr. Nikole Kolaka, ginekologa iz vinkovačke Opće županijske bolnice, pokrenut je disciplinski postupak pred Časnim sudom Hrvatske liječničke komore. Povjerenstvo za stručna pitanja i stručni nadzor HLK danas je odlučilo predati zahtjev časnom sudu za pokretanje tog postupka. 

– Povjerenstvo je jednoglasno prihvatilo mišljenje zdravstveno-inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja provedenog u vinkovačkoj bolnici – rekla je dr. Jadranka Pavičić Šarić, predsjednica Povjerenstva.

Nadzor Ministarstva utvrdio je da porođaj rodilje Matee Janković, čije je dijete 30. siječnja umrlo u vinkovačkoj bolnici, nije vođen prema pravilima suvremene porodničke prakse. 

>> Matea Janković odgovara dr. Kolaku: 'Babice su sve čule i vidjele. Neka svjedoče'

>> 'Sada mi je još i teže jer se pokazalo da mi je dijete umrlo zbog greške u bolnici'

Komentara 11

Avatar navijač
navijač
21:03 23.03.2016.

Vrijeme je da se odvoje oni koji časno rade svoj posao i oni drugi. Kako u zdravstvu tako i u ostalim državnim institucijama.

DO
doktorica
09:10 24.03.2016.

glavno da su drastično pokažnjavali sitne ribice za sto puta nevinije krimene,dok oni koji djeluju protiv tijela i zdravlja ljudi tek nakon što su se mediji raspisali.HLK bilda mišiće na obiteljskim liječnicima,dok ovakove "stručnjake"štiti...

Z9
Zorgeme 9
23:46 23.03.2016.

Ovakovog mehaničara trebalo bi prodati Is-ovcima:P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije