Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema dijaloga

Na okrugli stol koji su inicirali branitelji dolazi samo Bozanić

26.02.2015., Zagreb - Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarovic primila izaslanstva hrvatskih branitelja, predvodjeni braniteljima invalidima koji u Savskoj ispred Ministarstva prosvjeduju 130. dan. Djuro Glogoski.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.04.2015.
u 12:51

Kolinda Grabar-Kitarović odlazi u Bruxelles na razgovore s čelnicima EU

Okrugli stol "Istina – Sto posto za Hrvatsku" koji će se, na inicijativu branitelja iz Savske 66, održati sutra u 12 sati u Novinarskom domu u Zagrebu ipak neće okupiti najviše državne dužnosnike. Na poziv koji su uputili predstavnicima vlasti, Crkve i nevladinih organizacija odazvao se, naime, samo kardinal Josip Bozanić, potvrdili su nam jučer u Tiskovnom uredu Zagrebačke nadbiskupije. Premda su prosvjednici na konferenciji za medije neki dan najavili i dolazak Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednica, kako doznajemo, odlazi na službeni put u Bruxelles, gdje će se sastati s čelnicima Europske komisije i Europskog vijeća, Junckerom i Tuskom.

Ministar u SAD-u

– Predsjednica je zaprimila poziv i željela se odazvati, no spriječena je obvezama. Organizatorima je poručila da će, pomaknu li termin, rado doći – doznajemo na Pantovčaku. Premda je otprije poznato da premijer Zoran Milanović neće za stol "čiji organizatori bezuvjetno traže ostavku njegova ministra", onamo neće ni ministar ni njegovi suradnici, koji su također pozvani. Kako doznajemo u Ministarstvu, Predrag Matić i Bojan Glavašević na službenom su putu u Sjedinjenim Američkim Državama. Istina, zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ nije službeno odsutna, no ona se neće odazvati pozivu.

– Da su Matić i Glavašević u Zagrebu, ni tada ne bi otišli na okrugli stol jer su procijenili da to nije poziv na dijalog, nego još jedna prilika za iznošenje ultimatuma za njihovom smjenom – kažu u Ministarstvu.

Leko se ispričao

Organizatori su se stoga nadali barem dolasku predsjednika Sabora Josipa Leke, no okrugli stol održat će se bez njega. – Ispričao se organizatorima jer ima otprije dogovorene obveze – kaže Lekin glasnogovornik Ilija Jandrić dodajući da je predsjednik uvijek otvoren za dijalog. Posljednji put prije mjesec dana, kada je održao dvosatni razgovor sa 40-ak branitelja.

Zanimljivo, sutra u Novinarskom domu neće biti ni Ivana Zvonimira Čička iz HHO-a.

– U Dalmaciji sam i, ako treba, sjest ću u auto i doći, ali ne vidim smisla da za okruglim stolom sjedimo samo Bozanić i ja. Meni je nepojmljivo da branitelji istodobno traže ostavke premijera i ministra i zovu ih za stol. Rekao sam im da trebaju povući te zahtjeve pa da krenemo razgovarati s nulte točke, uz međusobnu toleranciju i uvažavanje. U protivnom, dijaloga nikad neće ni biti... – kaže Čičak.

>> Branitelji u spotu objasnili zašto prosvjeduju u Savskoj 66

>> Poruka Vlade: 'Milanović ne može ići na okrugli stol čiji organizatori traže ostavku ministra'

Komentara 43

DU
dubravkai16
14:12 28.04.2015.

Da su to istinski branitelji a ne iscjeđivači ovog napačenog naroda onda bi legitimnim putem tražili ostavke, a ne na ulici, zar su se za to borili, da nam ulica postavlja predsjednika RH, predsjednika Vlade i Sabora. Izgleda da jee dosta i HDZ-i Glogoškog i Klemma.

JO
JORGOVAN
14:08 28.04.2015.

Pa kaj niti NATOlinda nebu došla.......jel vam gospodo šatoraši sad makar malo jasnije da ste ko i Čondić onomad poslužili svrsi, a sad ko vas....jeli.....pa vi podržavajte hdz i dalje....samo naprijed

DU
Deleted user
14:17 28.04.2015.

nije potrebno nikoga , dovoljno su borci i pop.kak oni odluce tak nek bu.samo se pitam tko je taj koji bi im trebao dati ,drzava kao drzava ne zaradjuje nista , znaci treba uzeti onima koji vec imaju malo i dati onima koji imaju previse.koji ste vi bijednici .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije