Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhvaćen

Lažni vojni invalid T. Jelača otuđio 310 tisuća kuna iz proračuna

Gospić PU Ličko Senjska
Foto: Željko Mršić/PIXELL
02.06.2014.
u 15:45

Osumnjičenik je prijavio da je ozljedu dobio 1991. godine kada je imao tek 14 godina, a dostavio je i krivotvoreni Protokol kirurške ambulante medicinskog centra

Policijska uprava ličko senjska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim T. Jelačom zbog sumnje da je protupravno stekao status hrvatskog ratnog vojnog invalida. Tereti ga se da je u ožujku 2004. krivotvorenjem liječničke dokumentacije lažno prikazao da je 1991.godine kao pripadnih obrambenih snaga hrvatske vojske ranjen na ratištu te je dokumentaciju priložio Uredu državne uprave koji mu je u srpnju 2004. godine donio Rješenje kojim je ostvario status hrvatskog ratnog vojnog invalida.

Na temelju navedenih lažnih činjenica doveo je u zabludu i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, te na taj način ostvario pravo na invalidsku mirovinu, čime je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu  većem od 300 tisuća kuna. Ovaj slučaj istražuje se dulji niz godina, a zbog činjenice da je Jelača 1991. godine bio 14-godišnjak i pohađao gimnaziju, neslužbeno doznajemo da  policija  u više navrata provjeravala i školske podatke.

Prema navodu policije Jelača je preko podataka druge osobe napisao svoje podatke i time lažno prikazao činjenice o invaliditetu. 

O njegovom slučaju Gospić priča već dugo. Mnogi njegovi vršnjaci s čuđenjem su i nevjericom, ali i velikom kritikom  i ranijih godina komentirali "ratni invaliditet“. Kao primjer iz prakse lažnih mirovina često su navodili Jelaču, a sada je PU ličko – senjska protiv njega mjerodavnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.
 

>> Dali smo joj novac za legalizaciju, a ona je kupila golf sedmicu i stan

Ključne riječi

Komentara 6

JN
Justice.No.1.
14:44 02.06.2014.

Goli otok!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:48 02.06.2014.

Hm, a koliko takvih ima. A sve Rvatina do Rvatine. Ova zemlja nije ni zaslužila da živi bolje, kad muljaža i lopovluk prolazi bolje od rada, koji je sramota u nekim krugovima društva.

SS
sokac sa drave
16:26 02.06.2014.

Ugledavsi naslov ,neznam zasto ali sam odmah znao da ovaj lopov nije Medjimurac,niti Slavonac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije