Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šteta 5 mil. kuna

KBC Osijek objavio poziv za doniranje pomoći u sanacije štete uzrokovane nevremenom

KBC Osijek
Foto: KBC Osijek
1/8
03.07.2016.
u 21:32

Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek Vlatko Koprić kaže kako prve procjene govore o šteti od pet milijuna kuna, ali je za očekivati da ona bude i puno veća.

KBC Osijek objavio je na svojim internet stranicama poziv svima koji su voljni pomoći doniranjem proizvoda, usluga ili radova u saniranju višemilijunske štete prouzročene olujnim nevremenom uslijed kojega su prošlog ponedjeljka zbog nadiruće vode uništeni i oštećeni brojni bolnički odjeli, među kojima je izvan funkcije i četvrtina Klinike za pedijatriju.

Zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek Vlatko Kopić izjavio je u nedjelju u Dnevniku HRT-a kako su humanitarnu akciju pokrenuli ljudi velikoga srca koji su samoinicijativno počeli uplaćivati novac i darivati ono što je potrebno.

Budući da je za primanje donacija potrebno poštivati zakonsku proceduru na internet stranici bolnice navedeno je ime osobe za kontakt te potrebna dokumentacija koju je potrebno ispuniti.

Kopić kaže kako prve procjene govore o šteti od pet milijuna kuna, ali je za očekivati da ona bude i puno veća.

Istaknuo je i da unatoč šteti nitko od bolesnika nije bio zakinut u liječenju, a u KBC-u je napravljen preustroj kako rad bolnice ni u jednom trenutku ne bi došao u pitanje.

U oštećenoj Klinici za pedijatriju, u kojoj je propao i veliki dio opreme, ispražnjen je dio bolničkih kreveta, a pacijenti pušteni kućama odakle dolaze na terapiju.

Komentara 17

WA
wannabenovinari
23:07 03.07.2016.

Neka političke garniture koje su vladale proteklih 25 godina odvoje iz svog džepa i financiraju potrebe raspadnute bolnice. Da su radili svoj posao, za koji su bili plaćeni (i) iz poreza, ne bi se desilo da bolnica apelira građanima za pomoć.

KU
kukupuku123
21:48 03.07.2016.

Ja posjedujem privatnu kuću pa sam ju osigurao... 650 kn godišnje... Zašto naše bolnice nisu? Ja bi za ovakve stvari natjerao sve bivše ministre zdravlja na društveno korisni rad pa da se uhvate lopate i alata i da popravljaju tu istu štetu... Glavno da najveći dio našeg proračuna ide u zdravstvo... A odvojiti malo za osiguranje, a?

HH
helgin@hogar
00:16 04.07.2016.

ovo je sramota za drzavu pred europom i civiliziranim svijetom da bolnica trazi pomoc od naroda, kao da drzava nema nista s njom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije