Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neutemeljene optužbe

HND osudio napad SDP-ovca na novinara Krasneca: To je kršenje Etičkog izbornog kodeksa

28.12.2015., Zagreb -Tomislav Krasnec Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
11.09.2016.
u 17:47

Na Twitteru je Damir Tomić, SDP-ov kandidat iz Đakova u IV. izbornoj jedinici, napao Tomislava Krasneca lažnom insinuacijom da piše u korist HDZ-a

Iz Hrvatskog novinarskog društva (HND) priopćili su kako "HND osuđuje neutemeljenu optužbu SDP-ovog izbornog kandidata protiv novinara Tomislava Krasneca te podupire odluku Etičkog povjerenstva da takvo ponašanje ocijeni kršenjem Etičkog izbornog kodeksa."

HND navodi kako je u dnevnom listu '24 sata' 9. rujna objavljen tekst novinara Tomislava Krasneca, u kojem je opisao rezultat svoje provjere u Europskoj komisiji o tome postoji li dokument iz rujna 2013. za kojeg je u predizbornom istupu, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao da postoji i da je tajan, dok su europski povjerenik Neven Mimica, pa potom i Zoran Milanović ustvrdili da taj dokument ne postoji.

Krasnec prijavio Tomića Etičkom povjerenstvu

"Komentirajući taj članak na društvenoj mreži Twitter Damir Tomić, SDP-ov kandidat iz Đakova u IV. izbornoj jedinici, napao je Tomislava Krasneca lažnom insinuacijom da piše u korist HDZ-a. Kolega Krasnec prijavio je Tomića Etičkom povjerenstvu koje je ponašanje SDP-ovog izbornog kandidata ocijenilo kao vrijeđanje i iznošenje insinuacija, što predstavlja kršenje Etičkog izbornog kodeksa", ističe predsjednik HND-a Saša Leković.

 Uz osudu "napada SDP-ovog izbornog kandidata na novinara Krasneca i pozdravljanje odluke Etičkog izbornog povjerenstva", HND u priopćenju poziva "još jednom sve novinare na temeljitu provjeru izjava političara, kako u vrijeme izbora tako i nakon njih, te na prijavu svih vrsta napada koje doživljavaju obavljajući svoj posao".

> > HND osudio uvredljivo ponašanje Bandića prema Hrgi: 'Nije se prvi put neprimjereno ponio prema novinarima'

Ključne riječi

Komentara 5

AP
apolon
18:52 11.09.2016.

Zapravo je pravo iznenadjenje sto se HND u ovom slucaju oglasio....valjda shvaca da ce novinarski ceh prepun penzica ostati bez clanova.?

MI
Mimizo
10:52 12.09.2016.

saša ne možeš se sada prodati pod poštenje

Avatar MK
MK
11:09 12.09.2016.

...Krasnec za HDZ? ...znaci u SDP-u sada vec i paranoja zavladala. ...A kaj se HND nije oglasio kada je Mirjana Rakic ugasila emitiranje Z1? Gasenje Z1 je sramota za Hrvatsku - sada svugdje glasimo kao da nemamo slobodu medija i da kod nas jos stalno mrtvi Tito vlada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije