Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kirurg i traumatolog, predsjednik HDSSB-a

Vladimir Šišljagić

Vladimir Šišljagić (1)
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/4
01.12.2016.
u 00:00

Za Domovinskoga rata obnašao je dužnost suradnika Županijskog stožera pri Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva RH. U politiku se uključio kao nestranačka osoba,a kasnije je postao član HDZ-a.

Krunoslav Fehir, krunski svjedok koji je u sudskom postupku protiv utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša  vođen zbog optužbi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, za svoje lažno svjedočenje i osuđujuću presudu Glavašu nagrađen je stanom u Poreču, a što su mu omogućili bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor te bivši ministri unutarnjih poslova i poljoprivrede Tomislav Karamarko i Petar Čobanković, izjavio je Vladimir Šišljagić listopada 2012.

Kirurg i traumatolog  Vladimir Šišljagić  rođen je u Osijeku 1957.  Nakon što je završio studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu i odradio liječnički staž i vojnu obvezu,  radio je u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u tadašnjoj osječkoj vojnoj ambulanti.  Iz Vojne ambulante odlazi na Kirurški odjel Opće bolnice u Osijeku.

Vladimir Šišljagić (1)
1/4
   

Za Domovinskoga rata obnašao je dužnost suradnika Županijskog stožera pri Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva RH. Hrvatski je branitelj i nositelj Spomenice Domovinske zahvalnosti. Od 1993. je specijalist kirurg u Odjelu za traumatologiju Klinike za kirurgiju KB Osijek. Voditeljem traumatološkog odsjeka Odjela za traumatologiju imenovan je godinu poslije.

Specijalistički je ispit iz opće kirurgije položio 1993. na KBC-u Rebro u Zagrebu, a magistrirao 1999. Ispit uže specijalizacije iz traumatologije položio je 2003. godine u KBC-u Rebro. Odlukom Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera 2003. godine izabran je u suradničko zvanje naslovnog asistenta za znanstveno područje biomedicine. 2005. na Medicinskom fakultetu u Osijeku obranio je doktorsku radnju. Godinu kasnije nastavnik je na Katedri za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku. Međutim, javnosti je puno zanimljivija njegova politička karijera.

Uključio se 1995. godine u politiku kao nestranačka osoba. Član HDZ-a postao je dvije godine poslije nakon čega je 2003. bio saborski zastupnik te stranke, a 2005. Prestaje biti članom HDZ-a i postaje nezavisni zastupnik zbog neslaganja u vođenju procesa protiv Glavaša.

Potom se uključuje u HDSSB.  Od 2007. godine predsjednik je Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje. U siječnju 2008. završio mu je zastupnički mandat. Za župana Osječko-baranjske županije izabran je na prvim neposrednim izborima za tu dužnost 2009., pa opet 2013. godine. Kao kandidat koalicije HDSSB-a i Zelenih Hrvatske.

Njegovi politički protivnici (HDZ) na lokalnim izborima za župana iz 2009. spočitavaju mu da je rat dočekao u osječkoj Tvrđi kao liječnik – bivši stipendist JNA, s činom kapetana prve klase. U jeku političkog rata u Osijeku između HDSSB-a i koalicije HDZ-HSP, kada su Osijekom dominirali panoi s njegovim likom u odori JNA, podnosio je brojne kaznene prijave protiv svojih protivnika. Insistirali su mnogi da se izjasni koje je nacionalnosti. Kazao je da je – Hrvat.

Pred parlamentarne izbore 2011. Branimir Glavaš iz zatočeništva u BiH pisao je Glavnom odboru stranke da za nositelja izbornih lista, umjesto njega predloži predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića te poručio:"Vidimo se na izborima 2015. godine".Malo je onih koji uistinu znaju kako su dva bivša HDZ-ovca, Glavaš i Šišljagić, postali tako bliski. Od Glavaševa bijega u BiH 2010. Šišljagić je često kontaktirao s njim te mu često odlazi u posjet u Mostar gdje izdržava zatvorsku kaznu.

Šišljagić je bio u braku s Jadrankom, liječnicom opće prakse. Razveden je i otac kćeri Dine i sina Marka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije